Sport.be

Wielrennen

Belgen eindigen met gemengde gevoelens in Parijs-Nice

11.03.2018 | Liene Geysen

Belga

Zowel Tim Wellens als Dylan Teuns reden een sterke Parijs-Nice en belandden respectievelijk 5de en 6de in het algemene klassement. Toch eindigen beiden met een dubbel gevoel en vonden ze dat er meer in zat.

Wellens startte met 13 seconden achterstand op leider Yates in het klassement. "Even zag het er goed uit op het eind toen Yates loste bergop", deed hij zijn verhaal, "ik was mee vooruit en toen daarna ook nog eens de broertjes Izagirre tegen de grond gingen, zag het er helemaal goed uit voor het podium. Helaas, ze komen nog terug, ondanks het feit dat Dylan (Teuns) en ik echt wel heel hard reden. Ze moeten dus ook wel sterk geweest zijn. Al begrijp ik niet goed dat Yates en de broertjes Soler lieten ontsnappen en ze niet sneller op jacht gingen. Het is een beetje zot: hij telde slechts een goede halve minuut achterstand en toch lieten ze hem gaan. Iedereen koerste afwachten en zo krijg je dan Soler als eindwinnaar."

'De vijfde stek is een beetje jammer'

Geen eindzege, noch een podiumplaats dus voor Wellens die vijfde werd, op 16 seconden, Yates is tweede op vier seconden, Gorka Izagirre derde op 14 tellen. "Dat is een beetje jammer wel", zei hij, "vooraf zou ik hier voor getekend hebben, om zo'n sterke en aanvallende Parijs-Nice te rijden met een vijfde plaats als resultaat, maar met wat ik nu weet en ik zo dicht bij het podium eindig en zelfs niet zo ver van de eindzege, dan is die vijfde stek wel een beetje jammer. Al moet ik ook wel tevreden zijn met mijn prestatie. Er overheersen nu een beetje gemengde gevoelens. Het ontbrak me gewoon een beetje aan geluk: ik word eens vierde en eens tweede in de daguitslag en ik eindig vijfde in het klassement. Als ik in de openingsrit naar de derde plek sprint en niet naar de vierde, dan win ik vier bonificatieseconden en sta ik hier vandaag wel op het eindpodium. Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar."

Al wil Wellens vooral het positieve onthouden. "Ik wist al dat ik goed was in rittenkoersen van een week zoals de Eneco Tour (eindwinst in 2014 en 2015), de Ronde van Polen (eindwinst in 2016) en de Ronde van Guanxi (die hij vorig jaar won), maar dit is Parijs-Nice, toch een niveau hoger en ik heb nu bewezen dat ik dit niveau ook aankan. Met een tikkeltje meer geluk, win ik misschien wel een etappe en word ik eindwinnaar. Al waren hier meerdere kandidaat-eindwinnaars omdat alles zo dicht bij elkaar lag." Nu wacht Wellens enkele dagen rust. Daarna start hij in de Ronde van Catalonië, van 19 tot 25 maart. "Ik start daar zonder klassementsambities", eindigde hij, "want de Waalse klassiekers zijn dan niet meer veraf en daar wil ik top zijn. Zoals elk jaar ben ik daar zeer ambitieus. Dit jaar nog meer, want ik voel toch dat ik weer wat sterker ben geworden."

'Zure nasmaak'

Dylan Teuns eindigt op een zesde plaats in het klassement van Parijs-Nice, op 32 seconden van eindwinnaar Marc Soler. Zelf was de Limburger één keer dicht bij de zege, zaterdag in de etappe naar Valdeblore La Colmiane waar hij tweede werd.

"Jammer dat ik zaterdag niet win", stelde hij na afloop. "Het zat er echt wel in en dat heeft nu toch een beetje een zure nasmaak, op het eind van deze Parijs-Nice. Ik haal hier een paar plaatsen in de top tien (hij werd zevende zondag, tweede zaterdag, zesde vrijdag en achtste in de openingsrit, red) en word zesde in het eindklassement. Dat is allemaal mooi, maar het is niet hetzelfde als winnen natuurlijk. Ik beklaag me zaterdag het meest eigenlijk, daar had echt meer in gezeten."

Maar ook de Limburger wil het positieve onthouden. "Ik kwam naar hier om Tejay van Garderen te helpen. Na zijn val werd ik de kopman en dat zorgt toch voor een andere 'mindset'. Ik word zesde in de eindstand, ik doe het hier goed en ik ben blij met die zesde stek, maar uiteindelijk, als renner wil je altijd meer. Ik moet verder bouwen op dit resultaat", eindigde hij, "dit is een koers die me goed ligt met verschillende etappes die ik aankon. Alleen de etappe van zaterdag was eigenlijk een beetje buiten mijn comfortzone, maar daar scoor ik dan weer het best. Dus ik moet uit deze week vertrouwen putten voor de toekomst en hier verder op bouwen." Teuns, die derde werd vorig jaar in de Waalse Pijl, krijgt nu enkele dagen rust en trekt daarna naar de Ronde van het Baskenland (van 2 tot 7 april) om de Ardense klassiekers voor te bereiden.

 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer