Sport.be

Wielrennen

De Gendt gaat strijden voor bergtrui: 'Dat was zo respectloos van die ploeg'

09.03.2018 | Ward Bollen

Belga

Thomas De Gendt verzamelde vrijdag 28 punten voor het bergklassement van Parijs-Nice. Vier keer kwam hij in de ontsnapping als eerste boven, telkens voor Fabien Grellier. Hij telt nu twee punten achterstand op de Fransman. "Ik ga wel knokken voor dit klassement", zei hij.

Het was de ritwinnaar van donderdag, Jérôme Cousin, die donderdag de bergtrui pakte, nadat hij lange tijd in het wiel hing van de Duitser Politt. "De eerste keer sprintte ik gewoon tegen die gast van Direct Energie, Grellier, om een beetje met hun 'ballen te rammelen'", gaf hij mee. "Ik vond het zo respectloos van die ploeg en winnaar Cousin dat ze donderdag na de rit vertelden dat ze met die Duitser 'zijn ballen hadden gespeeld'. Ik wilde zijn ploegmaat vandaag hetzelfde aandoen. Maar eens ik die zeven punten had, dacht ik wat verder na en ben ik gewoon bergop blijven sprinten om ze allemaal te grijpen."

"Er waren 28 punten te verdienen vandaag, ik heb het maximale gegrepen. Meer kon ik niet doen. Eerst was die bergtrui geen doel, maar na vandaag wel. Morgen/zaterdag sta ik volledig in dienst van Tim Wellens en zondag ga ik wellicht mijn kans. Ik weet dat het er in de slotrit meestal nog toe doet. Ik zal zien hoe ver ik kom. Zaterdag zal al meer duidelijk zijn en zondag zien we dan wel."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer