Sport.be

Wielrennen

Kittel blij met eerste 'echte' zege in Italië

08.03.2018 | Tom Van Aken

Belga

Marcel Kittel won met de tweede etappe in de Tirreno-Adriatico voor het eerst op Italiaanse bodem. De Duitser won wel al vier ritten in de Giro, maar nooit in Italië zelf.

87 profzeges heeft Marcel Kittel (Katusha Alpecin) op de teller staan, maar nooit eerder won de 29-jarige Duitser op Italiaanse bodem. Daar bracht hij verandering in door in de tweede etappe in de Tirreno-Adriatico naar de zege te spurten. Kittel won wel al vier ritten in de Giro: twee zeges boekte hij in Nederland: in Nijmegen en Arnhem in 2016 en twee in Ierland: in Belfast en Dublin in 2014. "Het is wel fijn om die eerste zege hier te pakken te hebben, want ik koers graag in Italië", verklaarde Kittel.

Normaal was de Duitser voorzien in Parijs-Nice, maar hij besloot om in de Tirreno te starten. "Dat leek me de beste optie, ik wist dat een overwinning er aan zat te komen. Ik startte hier met veel honger en motivatie en vandaag liep alles gewoon perfect in de sprint en leverde mijn team heel goed werk. Ik kon zelfs kiezen waar ik mijn sprint kon aanzetten, zo goed ging het in de slotfase."

"Ik ben blij dat ik het werk van de ploeg eindelijk heb kunnen afmaken. Dit moet het team een enorme boost geven, want het lukte de voorbije weken telkens net niet. Ik was er dicht bij in Abu Dhabi (Bauhaus won na een foto-finish), maar de teller bleef op nul. Ik heb evenwel nooit gepanikeerd, het team werkte goed, alleen draaide het nog niet perfect in de sprint. Dat deed het nu wel. We moesten leren omgaan met de nederlaag, maar dat maakt ook deel uit van koers, omgaan met situaties die niet plezant zijn en we zijn blijven werken aan de ploeg en de automatismen. Deze zege is een goede zaak voor het vertrouwen."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer