Sport.be

Wielrennen

Valpartij doet Theuns opgeven

08.03.2018 | Tom Van Aken

Belga

Edward Theuns maakt niet langer deel uit van het peloton in Parijs-Nice. De renner van Sunweb stapte voorbij halfkoers af. Hij is de eerste Belg die de wedstrijd verlaat. "Edward had nog te veel klachten na zijn valpartij van zondag", verklaarde teamarts Mannes Naeff. Hij is niet de enige die averij opliep.

Heel wat renners sukkelen met een verkoudheid na de eerste dagen in de Koers naar de Zon. "Maar Edward is niet ziek", ontkrachtte Naeff. "Het is een beetje een samenloop van omstandigheden. Hij sukkelt nog met de naweeën van zijn val en heeft daardoor rug-en nekklachten. Hij is moe en had geen kracht in de benen en dus had het geen nut om zijn tocht voort te zetten."

De zwaarste dagen komen er nog aan in deze Parijs-Nice, met vanaf vrijdag drie ritten door het gebergte en heel wat hoogtemeters. Theuns zelf wilde niet reageren. "Hij heeft geen zin en is te ontgoocheld", aldus ploegleider Morten Bennekou.

GEEN GELUK VOOR LOTTONL

LottoNL-Jumbo zit in de hoek waar de klappen vallen in deze Parijs-Nice. De ploeg zag met Lars Boom en Dylan Groenewegen twee renners niet meer starten en onderweg gaf ook Amund Grondahl Jansen op wegens ziekte.

"Het was voor de ploeg een dag om snel te vergeten", zei ploegleider Nico Verhoeven. "Lars en Dylan hadden nauwelijks geslapen en zijn daarom niet meer gestart. Tot overmaat van ramp kampten onderweg ook Grondahl Jansen en Tom Leezer met ziekteverschijnselen. Amund kon echt niet meer verder en stapte ook af."

Leezer was ook niet goed, maar reed de etappe toch nog uit en finishte op 11:36 van winnaar Cousin. "Hopelijk komt hij er nog bovenop, maar hij zag er niet al te best uit." De ploeg telt dus nog vier renners. "De komende dagen hopen we dat Timo Roosen samen met Paul Martens en Robert Gesink nog mooie dingen kan laten zien."

VAN LERBERGHE VALT

Bert Van Lerberghe (Cofidis) kwam ten val in de laatste kilometer van de vijfde etappe. De leadout van Nacer Bouhanni kwam met behoorlijk veel averij over de finish.

"Bert moet nu in de eerste plaats zijn wonden laten verzorgen", aldus ploegleider Roberto Damiani. "Het lijkt me eerder om oppervlakkige blessures te gaan, schaafwonden en geen breuken dus. Al moeten we het volledige medische bulletin afwachten. Vanavond weten we meer."

Vooral de linkerzijde van de renner van Cofidis zag er niet al te best uit, met schaafwonden op de bil en de schouder. Voorts liepen ook zijn beide ellebogen en rug schade op.

OOK DEGENKOLB KAPT ERMEE

Ook John Degenkolb zal vrijdag niet meer van start gaan. De 29-jarige Duitser heeft bronchitis. "Ik stap echt niet graag uit de wedstrijd. Opgeven is niet mijn stijl", verklaarde Degenkolb. "Dit was dus een moeilijke beslissing, maar mijn grote doelen staan voor de deur en dus mag ik mijn gezondheid niet verder ondermijnen. Ik hoop zo snel mogelijk weer hersteld te zijn en heb er alle vertrouwen in dat ik hoge ogen zal kunnen gooien in de grote voorjaarsklassiekers."

De teamdokter van Trek verduidelijkte dat de slechte weersomstandigheden en de lastige etappes van de komende dagen het moeilijk maken om in de koers te herstellen. "En John kan het zich in deze periode niet veroorloven tijd te verliezen." Als er zich geen complicaties voordoen, zal het wedstrijdprogramma van Degenkolb niet wijzigen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer