Sport.be

Wielrennen

Jérôme Cousin wint vijfde etappe, Sanchez blijft leider

08.03.2018 | Jonas Verheyen

Belga

Jérôme Cousin (Direct Energie) heeft de vijfde etappe in de 76e Parijs-Nice gewonnen. Na 165 kilometer van Salon-de Provence naar Sisteron versloeg de 28-jarige Fransman zijn Duitse medevluchter Nils Politt in de sprint. De Duitser André Greipel won op vier seconden de sprint van het peloton. Nationaal kampioen Oliver Naesen was als achttiende de enige Belg in de top twintig.

De 34-jarige Spanjaard Luis Leon Sanchez (Astana) behield de gele leiderstrui. In de stand heeft hij 15 seconden voor op de Nederlander Wout Poels. De Fransman Julian Alaphilippe is op 26 seconden derde. Tim Wellens is als achtste op 42 seconden beste Belg. Voor Jerome Cousin is het nog maar de tweede profzege. In 2013 won hij een rit in de Ster van Bessèges (2.1).

In de zesde rit overbruggen de renners vrijdag 198 kilometer van Sisteron naar Vence. Onderweg moeten ze vier cols van tweede en één van eerste bedwingen. Die laatste, de Côte de la Colle sur Loup, is maar 1,9 kilometer lang, maar heeft wel een gemiddeld stijgingspercentage van tien procent. Na de top is het tot de finish nog negen kilometer.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer