Sport.be

Wielrennen

Coquard vloert Cavendish in Oman

13.02.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Bryan Coquard heeft dinsdag de eerste rit van de Ronde van Oman (2.HC) op zijn naam geschreven. In een massaspurt haalde de Fransman van Vital Concept het voor Mark Cavendish. Hij is meteen ook de eerste leider.

Eén van de negentien gestarte Belgen schoof mee in de lange vlucht tijdens de openingsetappe van de Ronde van Oman, die het peloton over 162 kilometer voerde van Nizwa naar de Sultan Qaboos University. Maxime Farazijn (Sport Vlaanderen - Baloise) kreeg het gezelschap van de Fransman Pierre-Luc Perichon, de Ier Conor Dunne en de Nederlander Brian van Goethem.

In het peloton zorgden de sprintersploegen ervoor dat de voorsprong van de vier koplopers binnen de perken bleef, want de etappe was er één op maat van de snelle mannen. In de laatste tien kilometer werden alle vluchters bij de lurven gegrepen en begon de voorbereiding op de spurt. Daarin toonde onder meer Quick-Step, dat de Nederlandse neoprof Fabio Jakobsen uitspeelde in de sprint, zich bedrijvig.

Maar de zege, die was voor Bryan Coquard. De 25-jarige Fransman van Vital Concept was sneller dan de Brit Mark Cavendish en de Italiaan Giacomo Nizzolo. Goed voor zijn eerste zege van het seizoen voor zijn nieuwe ploeg Vital Concept, na vier topvijfplaatsen in de rondes van Sharjah en Bessèges. Coquard is meteen ook de eerste leider in Oman.

Boris Vallée (Wanty - Groupe Gobert) was de eerste Belg op de tiende plaats. De etappe van woensdag in Oman is één van de drie die Greg Van Avermaet (BMC) heeft aangekruist, met in de finale enkele pittige hellingen. In de openingsetappe eindigde de olympische kampioen net als het gros van de andere Belgen in het peloton.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer