Sport.be

Wielrennen

Van der Schueren: 'In 2018 nog meer winnen'

12.01.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

In 2017 behaalde Wanty-Groupe Gobert 12 overwinningen en 43 podiumplaatsen. "Dat is niet slecht", verklaarde ploegleider Hilaire Van der Schueren op de teampresentatie in Benidorm. "Maar in 2018 moeten we beter doen en meer winnen."

Vorig jaar zorgde het Franse talent Guillaume Martin voor vijf van de twaalf overwinningen. Voor 2018 kijkt Van der Schueren naar aanwinst Timothy Dupont. "Een goede Timothy moet toch zo'n vijf à zes zeges boeken", meent de ploegleider. "Zo'n topjaar als 2016 beleef je vaak maar één keer in je carrière, maar als Timothy hier weer vertrouwen heeft en gemotiveerd is, zie ik hem toch mooie dingen doen. In totaal hoop ik toch op 20 overwinningen met het team. Ik weet dat het ambitieus is, maar ik start hier nu mijn vijfde jaar als ploegleider. Ik zie welke progressie we maken en we hebben goede renners in het team. Onrealistisch is deze verwachting niet."

Een plaatsje in de top tien van een voorjaarswedstrijd zorgde vorig jaar al voor euforie, nu ligt de lat hoger. "We moeten niet meer alleen voor een vroege vlucht gaan, ik wil jongens zoals Backaert, Offredo en Van Keirsbulck vaker een finale zien rijden in een klassieker. Natuurlijk blijft in beeld rijden belangrijk in de heel grote koersen, maar in kleinere koersen moeten wij veel meer onze kans gaan, voluit voor de zege." Vorig jaar won Wanty-Groupe Gobert met Guillaume Van Keirsbulck de GP Samyn. "En dat was heel mooi, maar komend seizoen verwacht ik nog meer van hem en onze andere klassieke renners. Ik heb de indruk dat de jongens zich goed verzorgd hebben de voorbije winter. Ik hoop dat dat loont in het voorjaar."

En dan is er natuurlijk de Tour. "Ik heb altijd gehoopt dat onze deelname niet tot één keer zou beperkt blijven en ik ben bij dat we er opnieuw bij zijn. "Ik droom van een ritzege, met wie maakt me niet uit. Dat mag Dupont zijn in de sprint, hij kan echt in die top drie eindigen. Een treintje zal hij niet krijgen, eerder twee renners om hem te steunen. Zaak is dan dat hij aanhaakt aan een andere trein, die van Quick-Step om maar iets te noemen. Je moet ook slim zijn in de sprint en dat kan Timothy wel."

De 24-jarige Guillaume Martin werd vorig jaar bij zijn Tourdebuut 23e in de eindstand. "Ik hoop dat hij nu ergens tussen plek 10 en 15 eindigt", zegt Van der Schueren. "Stiekem droom ik zelfs van top tien, maar dan moet echt alles meezitten."Wanty-Groupe Gobert kreeg al een wildcard voor de Tour en de Dauphiné, maar over Parijs-Roubaix is nog niets duidelijk. "ASO neemt die beslissing eind januari. Ik weet dat er veel gegadigden zijn en het wordt niet gemakkelijk, maar wij zijn echt wel een ploeg voor die koers en ik hoop er wel op."

Achttien WorldTour-teams zijn zeker van deelname. Daarnaast krijgen zeven Procontinentale ploegen een uitnodiging. "Er zijn al vijf procontinentale Franse teams met Cofidis, Direct Energie, Fortuneo, Delko Marseille en Vital Concept (dat met Coquard naast de Tour greep) die heel veel kans maken. Dan heb je drie Belgische ploegen: Sport Vlaanderen-Baloise, Crelan-Charles en wij. Ik denk niet dat er drie Belgische teams een ticket zullen krijgen. En dan vergeet ik nog het Nederlandse Roompot. Overigens is het een fabeltje dat je ASO zou moeten betalen voor zo'n wildcard. Er staat daar geen geld tegenover, er wordt gekeken naar de ploeg en zijn prestaties."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer