Sport.be

Wielrennen

WK wielrennen 2021 in Vlaamse Ardennen? Johan Museeuw hoopt van wel

12.01.2018 | Pieter Borms

Belga

Als Vlaanderen het WK wielrennen van 2021 krijgt toegewezen, hoopt Johan Museeuw dat de titelstrijd in de Vlaamse Ardennen plaatsvindt. 'De Leeuw' pleit voor een WK op een parcours als dat van de Ronde van Vlaanderen.

De Vlaamse regering maakte vrijdag bij monde van minister van Sport Philippe Muyters bekend dat er 3,5 miljoen euro wordt uitgetrokken om de kandidatuur samen met de wielerfederaties voor te bereiden.

"Het is mooi te vernemen dat het WK wielrennen mogelijk in 2021 in Vlaanderen zal georganiseerd worden. Nu is het afwachten of men erin slaagt", zegt Museeuw, die in 1996 zelf wereldkampioen werd. "Ik mocht in Lugano het zegegebaar maken. Ik ben nog één van de weinige levende Belgische wereldkampioenen en dan weet je dat je wellicht bij het geheel zal betrokken worden. Maar dat vind ik zeker niet erg."

Vraag is waar het WK over drie jaar kan georganiseerd worden. De laatste keer in ons land was dat in Zolder in 2002, toen Mario Cipollini won. "Ik heb Ronse meegemaakt. Dat was mijn eerste wereldkampioenschap op Belgische bodem", haalt Museeuw herinneringen op aan het WK van 1988, toen Maurizio Fondriest won. "Ik vond het wel iets hebben. Daarna kwam Zolder. Dat was vlak en daar opteer ik niet voor. Ik wil meer een parcours als dat van de Ronde van Vlaanderen. Het Vlaanderen dat wij écht kennen en dit ook om de streek voluit te promoten. Onze eigen renners dromen nog altijd over de Ronde van Vlaanderen. Wij hebben hier in de streek te veel mooie dingen om die links te laten liggen. Oudenaarde zou voor mij de ideale uitvalsbasis zijn. Zeker als je het parcours wil laten lopen over hellende wegen. Als het WK in Vlaanderen georganiseerd wordt, komt de koers opnieuw thuis. Wij hebben de koers nu eenmaal in onze genen. Wij mogen chauvinistisch zijn als het over onze regio en wielrennen gaat." 

Bondsvoorzitter Van Damme: "Maken veel kans om WK naar Vlaanderen te halen"

Bondsvoorzitter Tom Van Damme is zeer gelukkig met de beslissing van de Vlaamse regering om een gooi te doen naar de organisatie van het WK wielrennen in 2021.

"Ik blijf heel voorzichtig want het WK moet nog toegekend worden door de UCI, maar ik denk dat wij als gerenommeerde wielernatie zeker veel kans maken om het WK in 2021 naar Vlaanderen te halen", meent Van Damme. "Voor zover ik weet zijn er tot op heden geen andere kandidaturen ingediend om in 2021 het WK te organiseren. Maar dat kan natuurlijk altijd veranderen. Ik vind het wel fantastisch dat Vlaanderen dit wil doen. Mooi ook dat hier een groot project kan opgezet worden. Onze wielerstreek kan door het WK in de wereld nog extra bekendheid verwerven".

<

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer