Sport.be

Wielrennen

Geraakte hand van Michael Vanthourenhout vraagt extra onderzoek

01.01.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Marlux - Bingoal kwam helaas niet ongedeerd uit de strijd van Baal. Michael Vanthourenhout bezeerde de hand bij een zware val op de balken en moest in afwachting van extra onderzoek al in het gips.

Michael Vanthourenhout (eerder al slachtoffer van een lekke band) kwam halfweg de Grote Prijs Sven Nys in Baal hard in aanraking met de tweede van twee balken en bleef een tijdje roerloos liggen in de modder. Omwille van een pijnlijke, gezwollen hand trok Michael samen met ploegleider Gianni Meersman maandagavond naar het ziekenhuis van Aalst voor extra onderzoek.

"Dat onderzoek toonde voorlopig geen breuken aan, maar wel een kneuzing aan de onderkant van de duim", stelt zijn team in een persbericht. "Om het herstel te bevorderen, werd de getroffen zone ingegipst om de duim te immobiliseren. Een voorlopige maatregel, want dinsdag of woensdag gaat de gips er terug af voor extra onderzoeken die op Nieuwjaarsdag nog niet mogelijk bleken. Pas na dat onderzoek zal er volledige duidelijkheid zijn over de aard van de blessure en een mogelijke inactiviteit."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer