Sport.be

Wielrennen

Stig Broeckx revalideert met coach Van Den Bosch: 'Een moedig man'

13.12.2017 |

@SammyNeyrinck

VRT-journalist Sammy Neyrinck ging op bezoek bij Stig Broeckx. De renner revalideert na een zware val anderhalf jaar geleden in de Baloise Belgium Tour. "Zelden zoveel panache gezien", schreef Neyrinck bij enkele beelden van Broeckx op Twitter.

Stig Broeckx kwam eind mei 2016 zwaar ten val. In de voorlaatste rit van de Baloise Belgium Tour werd hij meegesleurd door enkele motoren die onderuit schoven. Broeckx raakte ernstig gewond en belandde in een coma.

Het zag er een hele tijd bijzonder slecht uit voor de renner, maar hij verbaasde iedereen door toch opnieuw beter te worden. Nu revalideert hij bij onder anderen Paul Van Den Bosch, de ex-coach van Sven Nys. Neyrinck ging hem anderhalf jaar na zijn ongeval een bezoek brengen voor een reportage. In een korte video op Twitter is te zien hoe Broeckx opnieuw leert wandelen.

"Zelden zoveel panache gezien", schrijft Neyrinck. "Een hele dag in de schaduw van een moedig man. Een eer. Alleen maar nederigheid en respect." Ook Sven Nys was onder de indruk bij het zien van de beelden. "Wat een kampioen. Zo blij om dit te zien. Diep respect voor je doorzettingsvermogen", schreef hij.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer