Sport.be

Wielrennen

Boussaer en Hesters verstevigen leiderspositie in de AVS-Cup

17.11.2017 | Niels Dirkx

Belga

Brian Boussaer en Jules Hesters hebben vrijdag in het Gentse Kuipke hun leidersplaats in de Toekomstzesdaagse verstevigd.

Het Belgische duo verzamelde niet alleen de meeste punten (87), maar zette de concurrentie ook al op drie ronden. De Fransen Vincent Crabos en Florentin Lecamus-Lambert zijn met 55 punten tweede, de Duitsers Nils Weisspfenning en Moritz Augenstein met 21 punten derde.

"Al vrij vroeg in de wedstrijd pakten we een winstronde", verklaarde Hesters. "Daarna controleerden we en pakten we opnieuw een ronde, om daarna hetzelfde te doen, zij het dan met de hulp van andere teams."

"Het ging er vanavond wel heel gevaarlijk aan toe, met tal van valpartijen tot gevolg", aldus Boussaer. "Sommige koppels hebben de aflossing echt niet onder de knie. Enkelen zijn de korte en technische baan in 't Kuipke ook helemaal niet gewoon, waardoor ze in de weg van de meer ervaren ploegen rijden."

De Britten Will Tidball en Ethan Vernon, in de stand op vier ronden vierde, verbraken het baanrecord bij de beloften. Ze wonnen de 500 meter vliegende start met aflossing in 28.49, tien honderdsten sneller dan de 28.59 die de Australiërs Law Scott en Alex Carver in 2009 op de tabellen zetten.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer