Sport.be

Wielrennen

Ook in Gavere start Van der Poel als topfavoriet

10.11.2017 | Gert-Jan Weyters

Belga

Met de veldrit in Gavere staat zondag de vijfde manche van de Superprestige op de agenda. Mathieu van der Poel zegevierde al in Gieten, Zonhoven en Ruddervoorde en geldt opnieuw als de te kloppen man. Aan Wout van Aert, die de SP in Boom won, en de anderen om de Europese en Nederlandse kampioen in de schaduw van kasteel Grenier een hak te zetten.

Van der Poel en Van Aert totaliseren na vier manches 57 punten, zes meer dan Lars van der Haar. Na Gavere volgen nog Diegem (30/12), Hoogstraten (11/2) en Middelkerke (17/2). Vorig jaar ging Mathieu van der Poel met de zege lopen in het militaire domein van Gavere. Hij had toen ruim een minuut voorsprong op Van Aert. De wereldkampioen liet het EK, waar Van der Poel zondag andermaal won, passeren en koos voor een stage in Italië.

De veldrit in Gavere is nog een cross uit de oude doos. Na de start in de lange dreef volgt een uur beuken in het veld met stukken bergop- en bergaf. Enkel de grote motoren komen er naar boven.

Bij de dames voert de Nederlandse Maud Kaptheijns de stand aan van de Superprestige met het maximum van 60 punten. Dat zijn er negen meer dan Sanne Cant. De wereldkampioene gaat voor een vijfde opeenvolgende zege in Gavere.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer