Sport.be

Wielrennen

Scheldeprijs start in Nederland

10.11.2017 | Erik Duchateau

Belga

Voor het tweede jaar op rij zal de Scheldeprijs niet in Antwerpen van start gaan. De 106de editie, op 4 april 2018, zal op gang geschoten worden in Nederland.

Dit jaar werd, ter ere van de afscheidnemende Tom Boonen, de start van de Scheldeprijs georganiseerd in Mol. Voor de komende editie trekken de organisatoren de grens over en laten ze het traditionele vertrek in Antwerpen voor het tweede jaar op rij links liggen. Het Nederlandse Terneuzen wordt op woensdag 4 april 2018 gaststad voor de start van de Scheldeprijs (1.BC). De aankomstzone blijft behouden aan de Churcilllaan in Schoten.

"Het unieke wielerdecor van Terneuzen en de provincie Zeeland vormen de perfecte aanloop richting Antwerpen en Schoten", zegt voorzitter Piet De Smet van de Schotense Wielerclub. "Als één van de enigen op de internationale wielerkalender trekken we over de landsgrens heen en maken we de Scheldeprijs zo aantrekkelijk mogelijk voor een internationaal wielerpubliek. Onze koers staat symbool voor een rijke wielerhistorie met steevast heel wat mooie namen op het podium. En dat zal volgend jaar niet anders zijn."

"Traditioneel zakt het kruim van de sprinterswereld af naar de Scheldeprijs. Met startplaats Terneuzen en de Nederlandse provincie Zeeland kiezen we vandaag voor een regio met heel wat interessante aantrekkingspolen. Zo heeft de passage van de Ronde van Frankrijk in 2015 bewezen dat de wind een belangrijke rol zou kunnen spelen in het koersverloop. De aankomst in Schoten en de lokale ronden blijven zeker en vast verankerd in de Scheldeprijs."

Dit jaar ging de eindzege in Schoten naar de Duitser Marcel Kittel. Met vijf overwinningen is hij de absolute recordhouder. De Brit Mark Cavendish en Petrus 'Peet' Oellibrandt hebben elk drie streepjes achter hun naam staan.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer