Sport.be

Wielrennen

Geruchten over Tourparcours 2018: Alpe d'Huez, ploegentijdrit, kasseien en (ultra)korte bergetappes

16.10.2017 | Jonas Verheyen

Belga

Dinsdag wordt het officiële parcours van de Tour de France 2018 voorgesteld in Parijs. Maar uiteraard doen al heel wat geruchten de ronde over een mogelijk traject, met daarbij opvallend korte bergetappes en een lange van maar liefst 260 kilometer.

Velowire maakte een mooi overzicht van alle geruchten op basis van Franse kranten en social media. Le Grand Départ van La Grande Boucle vindt op zaterdag 7 juli plaats in de Vendée. Op maandag 9 juli zou een ploegentijdrit van 35km in en rond Cholet op het programma staan. Na een passage door het Westen van Frankrijk, met aankomst op Mûr-de-Bretagne, zou de negende etappe in de buurt van België komen met een aankomst aan de kanten van Roubaix. Daarbij zouden de beruchte kasseistroken Carrefour de l'Arbre en Gruson worden aangedaan in de finale. De renners zouden vervolgens eerst naar de Alpen en daarna naar de Pyreneeën trekken.

De eerste bergetappe zou op dinsdag 17 juli plaatsvinden in de Alpen tussen Annecy en Le Grand-Bornand. Daarbij zouden de Côte de Romme en de Col de la Colombière op het parcours liggen. 's Anderendaags zou de aankomst op het skistation La Rosière-Montvalezan voorzien zijn, een première in de Tourgeschiedenis. Donderdag 19 juli zou het peloton aankomen op het mythische Alpe d'Huez.

Na een aankomst in Mende trekken de renners naar Carcasonne voor de tweede rustdag. Daags na de rustdag zou een etappe van maar liefst 260 kilometer over de Port de Balès richting Vielha op het programma staan. Erna trekken ze de Pyreneeën in waar Tourstad Pau centraal zou staan. De karavaan zou er maar liefst vier dagen rondhangen. Een eerste voorstel voor woensdag 25 juli leek een ultrakorte bergetappe van slechts 65 (!) km over de Peyresourde, Portet d'Aspet met aankomst op Cap de Long. Op donderdag 26 juli lijkt de etappe Lourdes-Luz Ardiden, met passage over de Tourmalet, een zekerheid.

Vrijdag 27 juli zou een overgangsetappe naar Artouste zijn, alvorens een 32km lange tijdrit richting Espelette op zaterdag. De traditionele slotetappe naar Parijs zou vertrekken vanuit Compiègne, de startplek van Parijs-Roubaix.

Deze dinsdagmiddag vindt de officiële presentatie van de Tour de France 2018 plaats in Parijs.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer