Sport.be

Wielrennen

Bakelants: 'Het wordt een lange revalidatie, maar ben blij dat ik eraan kan beginnen'

16.10.2017 | Tess Elst

Belga

Jan Bakelants stelt het na zijn operatie aan de rug relatief goed. Bij zijn val in de Ronde van Lombardije liep hij zeven gebroken ribben, twee gebroken dorsale wervels en twee gebroken lendenwervels op. "Er is geen tweede operatie nodig." Hij mag wellicht eind deze week naar huis.

De 31-jarige Bakelants kwam vorige week loodzwaar ten val in de afdaling van de Muro di Sormano in de Ronde van Lombardije. De schade was niet min: zeven gebroken ribben, twee gebroken dorsale wervels en twee gebroken lendenwervels. Omdat enkele breuken onstabiel waren, werd gewacht om hem vanuit Italië te repatriëren naar België.

De renner van AG2R kon uiteindelijk pas twee dagen geleden onder het mes in het UZ Leuven. "We zijn twee dagen na de operatie. Het ziet er goed uit. Er is geen extra operatie nodig", legt Bakelants uit in een tweet. "De weg naar herstel zal lang zijn, maar ik ben blij dat ik eraan kan beginnen."

Bakelants zou volgens zijn manager eind deze week naar huis mogen. Hij mocht de afdeling Intensieve Zorgen al verlaten. "Het is momenteel echter nog te vroeg om een concrete timing te plakken op wanneer hij terug op de fiets zal zitten, maar zijn carrière is niet in gevaar", zegt hij nog.

"Jan is uiteraard opgelucht dat de operatie goed verlopen is, en is strijdvaardig om aan de lange revalidatie te beginnen. Hij wenst voorts uitdrukkelijk professor Depreitere en het ganse team verzorgend personeel van de dienst Intensieve Zorgen te bedanken voor de uitermate goede zorgen en uiteraard ook iedereen voor de vele betuigingen van steun die hij de afgelopen dagen gekregen heeft."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer