Sport.be

Wielrennen

Theuns wint slotrit in Turkije, Ulissi is eindwinnaar

15.10.2017 | Ward Bollen

Belga

Edward Theuns heeft de slotrit in de Ronde van Turkije (World Tour) op zijn palmares gebracht. De Gentenaar van Trek-Segafredo toonde zich in de sprint in Istanboel de snelste en haalde het voor Matteo Pelucchi (BORA-hansgrohe) en Francesco Gavazzi (Androni-Sidermec-Bottecchia). De eindzege gaat naar Diego Ulissi (UAE Team Emirates).

De slotrit, met start en aankomst in Istanboel, is traditioneel een feest voor de sprinters in de Ronde van Turkije. Dat belette niet dat vier jongens probeerden om alsnog wat publiciteit mee te graaien door mee te schuiven in een vroege vlucht: onze landgenoot Thomas Deruette (WB Veranclassic Aqua Protect), Muhammet Atalay (nationale selectie), Patryk Stosz (CCC Sprandi Polkowice) en Paolo Simion (Bardiani-CSF). Het peloton gunde hen niet veel bonus en BORA-hansgrohe, UAE Team Emirates en Trek-Segafredo controleerden de ontsnapping. De timing van de sprintersploegen was perfect, op drie km van het eind werden ze bij lurven gevat.

In een nerveuze slotfase, met een kleine helling en Turkse kasseitjes, ontsierde een valpartij de sprintvoorbereiding. Het peloton lag uit elkaar op 2 km van de finish, al zaten de sprinters en leider Ulissi wel mee voorop. Het was Theuns die zijn kans rook op het stuk vals plat op het eind en er versnelde. Hij kreeg Pelucchi en Bennett, al vier keer winnaar in de Turkse rittenkoers mee, twee ploegmaten. Pelucchi mende de sprint aan, met Bennett in zijn wiel, maar in de laatste bocht gleed de Ier onderuit. Theuns bleef nog net overeind en wist Pelucchi met gemak te remonteren. Zo snelde hij naar zijn tweede zege van het seizoen na eerder winst in de vierde etappe van de BinckBank Tour.

De eindwinst gaat naar Diego Ulissi die twaalf seconden voorsprong telt op Jesper Hansen en 24 op Fausto Masnada. Theuns, ook nog twee keer tweede, één keer derde en één keer vierde in de sprint, eindigt als tiende in het klassement op 1:15 van de Italiaanse eindwinnaar.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer