Sport.be

Wielrennen

Boonen: 'In vergevorderde onderhandelingen met Quick-Step om iets voor ploeg te doen'

12.10.2017 | Tess Elst

Belga

Tom Boonen geniet van zijn wielerpensioen, maar is wel bijna klaar om opnieuw in de wielerwereld te stappen. Hij onderhandelt met zijn ex-ploeg Quick-Step, maar wat zijn functie precies zal inhouden, maakte hij niet bekend.

Tom Boonen nam in april afscheid van het profpeloton, maar hij heeft sindsdien niet stilgezeten. Zo stelde hij vandaag samen met wielerjournalist Merijn Casteleyn een boek voor. In "Jaren van Bewondering" worden 50 verhalen verzameld van vrienden en rivalen van Tom Boonen. De wielerjournalist vroeg aan vijftig (ex-)topcoureurs om Boonen te typeren, als mens en wielrenner. En aan Boonen vroeg hij dan weer om zijn mening te geven over die vroegere collega's.

Maar daarnaast heeft Boonen ook geprobeerd om te blijven sporten. "Ik probeer twee keer in in de week een voormiddag vrij te houden om te fietsen, maar dat lukt me niet altijd."

"Of ik het druk heb? Ja en neen. Ik heb wel meer vrije tijd en het leven is anders, maar de dagen zijn nog altijd goed gevuld. Na mijn carrière wilde ik minstens een half jaar niet te veel moeten. Ik wilde mijn goesting doen en dat heb ik ook gedaan. In die zaken heb ik de voorbije maanden wat meer energie gestoken en dat heeft me deugd gedaan en tot het einde van dit jaar zal dat nog wel zo zijn gangetje gaan."

Maar het kriebelt wel om weer iets te doen in het peloton. "Nu lonkt de toekomst. Ik ben in vergevorderde onderhandelingen met de ploeg om voor hen iets te gaan doen. We zien wel hoe dat uitdraait."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer