Sport.be

Wielrennen

Belgisch talent Philipsen gaat zijn geluk beproeven in team van Axel Merckx

12.10.2017 | Tess Elst

Belga

Jasper Philipsen rijdt volgend jaar voor Axeon Hagens Berman, dat is de Amerikaanse wielerploeg van Axel Merckx. Het Belgische wielertalent komt over van het BMC Development Team, dat op het einde van het jaar opgedoekt wordt.

De 19-jarige Philipsen was na een boerenjaar bij de beloften gegeerd op de transfermarkt. Philipsen won de Triptyque des Monts et Chateaux en boekte spurtzeges in de Baby Giro, de Ronde van de Elzas en de Olympia's Tour. Vorige week schreef hij ook Parijs-Tours voor beloften op zijn palmares. In het voorjaar werd de snelle Philipsen ook tweede in de Ronde van Vlaanderen en de ZLM Tour.

Zijn huidige team, de beloftenploeg van BMC, stopt ermee, maar de Belg blijft actief bij een Amerikaanse ploeg. "Hagens Berman Axeon heeft ervaring met het begeleiden van jonge renners. Ik ben er dan ook zeker van dat dit de juiste stap is voor mijn carrière", verklaarde hij.

Bij zijn nieuwe team komt hij een landgenoot tegen. Axel Merckx is er ploegleider. "Jasper heeft het voorbije jaar veel progressie gemaakt. Daar was ik echt van onder de indruk. Ik hoop dat hij volgend seizoen nog een extra stap kan zetten."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer