Sport.be

Wielrennen

Frederik Veuchelen hangt na 14 jaar zijn fiets aan de wilgen

12.10.2017 | Tess Elst

Belga

De Sluitingsprijs Putte-Kappellen wordt volgende week de laatste koers van Frederik Veuchelen. De 39-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert hangt na 14 jaar in het peloton zijn fiets aan de haak. Hij wil wel graag actief blijven in de wielersport.

Veuchelen kondigde zijn afscheid aan met een bericht op Facebook. "Wielrennen heeft me veel gegeven, maar na 14 seizoenen is het tijd voor een nieuwe stap", schreef de renner uit Werchter. Hij begon zijn wielerloopbaan in 2004 bij Vlaanderen-T-interim. In 2006 boekte hij de enige zege uit zijn carrière. Na een marathonontsnapping kwam hij als verrassende winnaar over de streep in Dwars door Vlaanderen.

Sinds 2009 rijdt Veuchelen in dienst van ploegleider Hilaire Van der Schueren, eerst bij Vacansoleil (2009-2013) en daarna bij Wanty-Groupe Gobert (2014-2017). "Fré is een renner die inzetbaar was op alle terreinen. Hij was een trouwe pion waar ik op kon rekenen als er hard op kop moest gereden worden", reageerde Van der Schueren. "Een goede renner moet je houden. Daarom heb ik negen jaar graag met hem samengewerkt."

Veuchelen wil het peloton wel niet helemaal de rug toekeren. "Ik wil graag actief blijven in de sport en het wielrennen. Daarvoor wil ik bouwen op mijn studies lichamelijke opvoeding aan de KU Leuven en mijn praktijkervaring. Momenteel begeleid ik al enkele sporters en wielrenners en wil ik mij op verschillende gebieden bijscholen, onder andere in sportverzorging. Een boek gaat dicht maar de bladzijden van het nieuwe boek zijn al opengeslagen."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer