Sport.be

Wielrennen

Bennett blijft ongenaakbaar in Turkije en verwijst Theuns opnieuw naar plek twee

12.10.2017 | Tess Elst

Belga

Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft voor de derde dag op rij de zege gepakt in de Ronde van Turkije. De Ier was de snelste van een uitgedund peloton. Edward Theuns moest net als gisteren vrede nemen met de tweede plaats.

Edward Theuns staat voor de derde dag op rij op het podium in de Ronde van Turkije. Na een derde en een tweede plaats, werd hij ook in de kortste etappe van de rittenkoers geklopt door Sam Bennett. Na een onsuccesvolle ontsnappingspoging van een drietal, met daarbij ook onze landgenoot Thomas Deruette, besloot Zardini als eerste te versnellen op het laatste klimmetje van de dag.

De Italiaan reed nooit echt weg, maar zijn aanval zorgde er wel voor dat het peloton in stukken brak. Nadat Zardini op 8 kilometer gegrepen was, ontstond een kopgroep van zo'n 25 renners, met Diego Ulissi als grootste naam. Achteraan het pak klampten sprinters Theuns en Bennett aan.

In de snelle afdaling keerde nog een tweede groep terug, maar een massasprint met een volledig peloton zou het niet worden. Theuns had met Kiel Reijnen en Jarlinson Pantano nog maar twee ploegmaten in steun en dat volstond niet om Bennett te vloeren. Hij sprintte oppermachtig naar zijn derde zege in deze ronde en zijn negende van het seizoen. De Ier blijft ook leider, maar daar zou morgen verandering in kunnen komen want dan staat de eerste bergrit op het programma.

RITUITSLAG:

1. Sam Bennett in 3u25:26
2. Edward Theuns
3. Simone Consonni (Ita)
4. Manuel Belletti (Ita)
5. Andrea Vendrame (Ita)

STAND:

1. Sam Bennett in 13u24:28
2. Edward Theuns op 0:14
3. Simone Consonni (Ita) 0:26
4. Vincenzo Albanese (Ita) 0:29
5. Diego Ulissi (Ita)

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer