Sport.be

Wielrennen

Bakelants moet spoedoperatie ondergaan

12.10.2017 | Gert-Jan Weyters

Belga

Wielrenner Jan Bakelants (AG2R La Mondiale) wordt donderdagmiddag van het St.Anna-ziekenhuis in het Noord-Italiaanse Como overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Leuven, waar hij vrijdag met spoed geopereerd wordt door een gespecialiseerde arts, zo maakte zijn management donderdag bekend.

"Na zijn zware val in de Ronde van Lombardije afgelopen zaterdag, werd Jan Bakelants meteen overgebracht naar het ziekenhuis in Como voor onderzoek, waar de artsen in samenwerking met zijn ploegdokter Eric Bouvat zeven gebroken ribben, twee gebroken dorsale wervels (D8 en D10) en twee gebroken lendenwervels (L1 en L3) vastgesteld hebben, waardoor hij op intensieve zorgen moest blijven", klinkt het in de mededeling.

"De breuken in de L3 zijn onstabiel en Bakelants moet hiervoor een dringende operatie ondergaan in België. Door onder meer een hemothorax was het de afgelopen dagen echter niet mogelijk om de renner over te brengen naar België. Nu zijn toestand intussen is gestabiliseerd, zal Bakelants donderdagmiddag overgebracht worden naar het UZ Gasthuisberg in Leuven. Gisteren/woensdag is reeds een medisch team gearriveerd dat hem tijdens deze repatriëring zal bijstaan. Indien alles goed verloopt, zal hij dan vrijdag in Leuven geopereerd worden door een gespecialiseerde arts."

Zijn ouders, zijn vriendin Daphne en zijn dochtertje Julia vertoeven reeds sinds maandag in Italië om hem bij te staan. "Zij zijn erg onder de indruk van wat er gebeurd is, maar iedereen is zeer opgelucht dat hij naar België wordt gerepatrieerd en daar geopereerd zal kunnen worden. Nadien wacht er uiteraard nog een lange revalidatie. Gezien de omstandigheden, is het moeilijk om te reageren op de vele berichten van steun, die hij enorm apprecieert. Jan en zijn familie danken iedereen om hen in deze moeilijke periode de nodige rust te gunnen, waarin zijn verder herstel prioritair is."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer