Sport.be

Wielrennen

Van Aert: 'Podiumplek is leuk ondanks mindere dag'

07.10.2017 | Niels Dirkx

Belga

Even maakte Wout van Aert een foutje en zag daardoor Mathieu van der Poel en Michael Vanthourenhout van zich wegrijden. De wereldkampioen wist dan al dat een derde plaats het hoogst haalbare zou worden in de Berencross.

"Ik was blij dat het voor de start begon te regenen waardoor het parcours toch ietwat moeilijker werd", stak Van Aert van wal. "Maar ik had niet zo'n goede benen vandaag, dat voelde ik meteen. Dit is hier eigenlijk een heel technisch parcours met veel bochten en draaien en keren. Door de regen werd de ondergrond wat glibberig waardoor de snelheid er meteen werd uitgehaald. Toen Mathieu van der Poel ging doortrekken moest ik wel passen. Ik dacht wel even aan winst, vooral dan in het begin van de wedstrijd, maar dat gevoel zakte weg toen Van der Poel ging aanvallen. Hopelijk is het morgen/zondag anders. Ik sprong nog niet over de balken. Het ontbreekt me daarvoor wat aan vertrouwen. Deze podiumplaats is best meegenomen en eigenlijk niet meer dan normaal, ook al maakte ik een mindere dag door."

"Het lijkt erop dat het allemaal zo simpel gaat, maar dat is niet het geval", stelde Mathieu van der Poel na zijn overwinning. "Zondag zal het in Ronse wel een zware cross worden. Vandaag was het wel leuk. Ik had voor de start gesteld dat het wat mocht regenen en dat gebeurde ook. Het parcours lag erbij zoals ik het graag heb. Glibberig en op sommige plaatsen heel blubberig."

"Toch duurde het een halve cross vooraleer ik in mijn ritme kwam. Ik denk dat iedereen, naarmate de wedstrijd vorderde, op rhino's overschakelde. Althans dat deed ik toch. Die bandenwissel bleek wel een goede zet want ik gleed daarvoor enkele keren weg. Daarna had ik het perfecte gevoel op de fiets. Natuurlijk had ik niet verwacht dat het seizoen zo'n vaart zou nemen voor mij. Ik heb nu al zes wedstrijden gewonnen. Ik ga zo lang mogelijk proberen te genieten van deze huidige vorm."

De 23-jarige Michael Vanthourenhout legde beslag op een knappe tweede plaats en was daar maar wat tevreden mee.

"Vorige week had ik in Gieten een offday maar dat maakt iedereen wel eens mee. Ik gaf vandaag de bevestiging dat de conditie toch goed is", stelde hij na afloop.

"Ik kende een slechte passage in de zandbak, moest zo tien meter geven op Mathieu Van der Poel en dat mag je nooit doen in het gezelschap van zo'n man. Ik heb het nog wel eens geprobeerd om dichter te komen maar dat lukte niet echt. Daarom besliste ik om vol voor die tweede plaats te gaan en me niet op te blazen. Ook mede met de wedstrijd van morgen in Ronse in mijn gedachten. Hopelijk kan ik nu voldoende recupereren om zondag dan opnieuw goed te presteren",

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer