Sport.be

Wielrennen

Jurywagen rijdt Degand aan

13.09.2017 | Gert-Jan Weyters

Belga

Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert) is het voorbije seizoen twee keer gevallen. De eerste keer kwam hij ten val tijdens de Tour de France toen hij op training tijdens de rustdag werd aangevallen door een hond. Woensdag was er een tweede valpartij in de GP van Walloniƫ toen een wagen van de jury hem aanreed.

"Thomas heeft echt wel dikke pech gehad", stelde Maxime Segers van Wanty-Groupe Gobert. "Hij kon niet meer voortrijden na zijn valpartij. Echt een domme valpartij. De wagen van de wedstrijdjury stopte langs de rechterkant van de weg omdat de voorzitter even een plasje moest doen. Intussen was de chauffeur aan het praten met een renner aan de linkerkant van zijn wagen. Hij zag Thomas niet en reed hem aan."

"Hij reed in op de achterkant van de fiets en Thomas kwam ten val. Hij kon niet voortrijden, maar gelukkig is de schade niet al te erg en gaat het slechts om schaafwonden aan de rechterkant. Zijn kuit en voet zijn gehavend. Of we een klacht indienen? Neen, dit was een dom ongeval. Maar het is echt wel jammer voor Thomas om op zo'n manier te vallen. Eerst in de Tour door een hond, nu door een wagen van de jury. Het is nooit zijn eigen schuld en dat is wel dikke pech."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer