Sport.be

Wielrennen

Quick-Step Floors neemt afscheid van Brambilla

13.09.2017 | Erik Duchateau

Belga

De Italiaan Gianluca Brambilla (30) zet zijn wielercarrière verder bij Trek-Segafredo. Hij ondertekende bij het Amerikaanse WorldTour-team een contract voor twee seizoenen en komt over van Quick-Step Floors.

"Ik heb de voorbije vijf jaar veel geleerd bij Quick-Step en daar ben ik dankbaar voor. Maar ik voel dat de tijd nu rijp is om de volgende stap in mijn carrière te zetten", zegt Brambilla woensdag in een persbericht van zijn nieuwe ploeg. "Ik kijk ernaar uit om van team te veranderen, te leren hoe andere grote ploegen werken, nieuwe mensen te leren kennen en te blijven groeien."

Brambilla won vorig jaar zowel in de Giro als de Vuelta een etappe. Hij eindigde twee keer in de subtop van het klassement (22ste in Giro, 23ste in Vuelta). Deze zomer finishte hij in zijn eerste Tour als 53ste. Volgend jaar wil Brambilla scoren in de Ronde van Italië, legt hij uit. "Toen ik als kind de Giro voor het eerst op tv zag, wist ik onmiddellijk dat ik renner wilde worden. De Giro is mijn favoriete wedstrijd aller tijden en volgend jaar hoop ik er een mooi resultaat te halen. Ik wil er in de beste conditie van mijn leven aan de start staan, drie weken alles geven en hopelijk levert dat een goed klassement op."

Brambilla houdt ook van de Ardense klassiekers, vooral Luik-Bastenaken-Luik. "Maar als ik eerlijk ben ,is Lombardije mijn favoriete monument", zegt hij. "Als Italiaan zou het een droom zijn om die wedstrijd op een dag te winnen."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer