Sport.be

Wielrennen

Derde kampioen bij de Parelvissers

13.08.2017 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De 23-jarige Stijn De Bock is zondag in Stabroek Belgisch kampioen bij de eliterenners zonder contract geworden. De renner van Cibel-Cebon haalde het na na 148,4 kilometer in een sprint met acht renners van Jens Moens en Dieter Bouvry.

David Boucher, Jelle Cant, Jens Moens, Jonas Cornelis, Benjamin Verraes, Laurent Creffier, Alexander Maes, Gianni Marchand en Dieter Bouvry mochten in de beginfase van de wedstrijd zowat een halve minuut voor het peloton uitrijden. Stijn De Bock, Louis Verhelst, Niels De Rooze en Jens De Meyere repten zich naar de kopgroep en zo waren er op 74 kilometer van de meet 13 leiders.

Cornelis verloor voeling met de kopgroep en werd wat later opgeslokt door de grote groep. De kopgroep werd nog verder uitgedund, want ook Boucher, Maes, Creffier en De Meyere moesten er vooraan af. Uiteindelijk mochten acht renners sprinten voor de titel. Daarin haalde De Bock het.

De Bock is één van de zogenaamde Parelvissers, een trainingsgroepje van Wase beroepsrenners. De twee bekendste leden zijn olympisch kampioen Greg Van Avermaet en Belgisch kampioen Oliver Naesen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer