Sport.be

Wielrennen

LIVE BinckBank Tour: Essen - Geraardsbergen

13.08.2017 | Job de Feijter

Cor Vos

Vandaag volgt de ultieme ontknoping in de BinckBank Tour. Tijdens de slotrit naar Geraardsbergen valt het klassement traditiegetrouw in zijn definitieve plooi. Klassementsleider Tom Dumoulin verdedigt in de zevende rit een minieme voorsprong van vier seconden op Tim Wellens.

De slotrit van Essen naar Geraardsbergen belooft spektakel. We krijgen strijd op verschillende fronten. Zo is in het algemeen klassement het verschil tussen Tom Dumoulin en Tim Wellens miniem. Laatstgenoemde moet slechts vier seconden goedmaken om de eindzege te pakken in de WorldTour-etappekoers. Olympisch kampioen Greg van Avermaet staat derde op 46 seconden, maar kan misschien nog voor een verrassing zorgen. 

Daarnaast hebben veel renners hun zinnen gezet op de ritzege in deze prestigieuze slotrit. De aanvallers zullen zich al in de openingsfase laten zien, maar ook later in de etappe zijn er voldoende mogelijkheden. Zo beklimmen de renners maar liefst drie keer de Muur van Geraardsbergen. Alleen de sterkste coureurs zullen overblijven en in aanmerking komen voor de prijzen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer