Sport.be

Wielrennen

Tweevoudig eindwinnaar Tim Wellens rijdt BinckBank Tour!

17.07.2017 | Erik Duchateau

Belga

Door fysieke problemen heeft Tim Wellens afgelopen weekend de Ronde van Frankrijk vroegtijdig moeten verlaten, maar de renner van Lotto Soudal blijft niet bij de pakken zitten en heeft al nieuwe doelen gesteld. Daar hoort ook de BinckBank Tour bij!

Eerst een hitteallergie en vervolgens een infectie van de luchtwegen. Het zat Tim Wellens niet mee in de Tour. Zondag heeft de Belg de handdoek in de ring moeten gooien. "De benen hebben de beslissing makkelijk gemaakt. Door een infectie aan de luchtwegen liepen ze meteen vol bij een gebrek aan zuurstof", verklaarde een teleurgestelde Wellens in Het Belang van Limburg.

"Ik ben moe, maar voel me niet kapot. Ik ken intussen het verschil. Mijn opgave is een gevolg van een fysiek probleem waarmee ik kamp. Vandaar dat ik niet te lang wil stilliggen. Mijn eerstvolgende opdracht is de Clasica San Sebastian. Gevolgd door de GP Tim Wellens, de BinckBank Tour, het tweeluik in Canada en de GP Plouay. Allemaal mooie koersen waar ik gemotiveerd naartoe trek."

Tim Wellens en de BinckBank Tour is alleszins een geslaagd huwelijk. In 2014 en 2015 won de 26-jarige Truienaar telkens een rit en het eindklassement van de BinckBank Tour.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer