Sport.be

Wielrennen

Sagan: 'Dat ik gewelddadig genoemd word, pik ik niet'

17.07.2017 | Erik Duchateau

Belga

Peter Sagan liet zondag nog eens zijn licht schijnen over zijn uitsluiting uit de Tour de France. "De jury heeft daar een grote fout gemaakt", liet de misnoegde Slovaak in Cap d'Ail, net buiten zijn woonplaats in Monaco, optekenen.

"Ik kan aanvaarden dat ik uit de Tour lig, maar de beslissing van de jury kan ik niet aanvaarden. Het was echt een grote fout, vind ik", vertelde Sagan in een interview aan VTM NIEUWS en het Duitse ZDF.

"Bovendien duurde het een eeuwigheid voor er duidelijkheid kwam. Ik wachtte op de beslissing of ik de volgende dag mocht starten of niet. Het antwoord kwam nooit. Waarom niet? Het is de 21ste eeuw en de Tour blijft draaien en niemand antwoordt."

"De jury heeft nooit met mij gepraat", vervolgde de wereldkampioen. "Als ze een verklaring wilden.. Ik deed volgens hen iets fout en was gewelddadig. Dat is slecht! Dat je gewelddadig genoemd wordt, terwijl je niets verkeerd deed. Maar toch word je voor de hele wereld gewelddadig genoemd. Dat aanvaard ik niet, want ik heb niets verkeerd gedaan.De renners moeten beter beschermd worden. Maar wie gaat dat doen?"

Zonder Tour is Sagan al begonnen aan zijn voorbereiding op het WK in Bergen. Daar kan hij voor de derde keer op rij wereldkampioen te worden, een prestatie die niemand hem ooit voordeed. In voorbereiding op het WK zal Sagan op 7 augustus ook aan de start van de BinckBank Tour, de Belgisch-Nederlandse WorldTour-rittenkoers, verschijnen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer