Sport.be

Wielrennen

Tim Wellens mikt op goed resultaat in Luik

21.04.2017 | Jonas Verheyen

Belga

Tim Wellens is kopman voor Lotto Soudal in Luik-Bastenaken-Luik. Zowel in de Amstel Gold Race (42e), als in de Waalse Pijl (18e) bleef een goed resultaat uit, de Limburger wil daar zondag verandering in brengen.

Tim Wellens werd weliswaar vierde in de Brabantse Pijl, maar hij hoopte op meer in de andere heuvelklassiekers. "Luik-Bastenaken-Luik wordt de vierde wedstrijd in twee weken voor mij. Hoewel ik me telkens goed voelde, bleef het verhoopte topresultaat uit. Afgaande op mijn conditionele paraatheid, hoef ik zeker niet wanhopig te zijn. Ik ben erg gedreven om er zondag vol voor te gaan, in een wedstrijd die aansluit bij mijn kwaliteiten. De voorbije jaren heb ik de finale niet kunnen rijden, maar ik heb de ambitie om dat nu wel te doen. Wanneer je in Luik in de diepe finale meespeelt, behaal je automatisch een mooi resultaat."

"Ik zie twee cruciale passages: de aanloop naar La Redoute en de aanloop naar La Roche-aux-Faucons. Beide keren rijden we in dalende lijn aan een hoog tempo naar de voet van de helling die over smalle wegen loopt. Zeker op La Roche-aux-Faucons zal er hard koers gemaakt worden. Als je daar niet voorin zit, dan mag je het schudden want je kan ervan op aan dat het scheurt op de klim. Het is belangrijk om daar nog de benen te hebben om voorin op te draaien en om ploegmaats aan je zijde te hebben die je naar de voet kunnen brengen.

Luik-Bastenaken-Luik is een echte afvallingskoers. De deur staat achteraan open. Vandaag deden we een verkenning van het parkoers. Door wegenwerken in Stavelot is dat gewijzigd en werden de Wanne, de Stockeu en de Haute-Levée vervangen door drie andere hellingen. Die fase is best pittig, maar vermoedelijk zal dat de wedstrijd niet sterk beïnvloeden."

Selectie Lotto Soudal: Sean De Bie, Bart De Clercq, Thomas De Gendt, Tomasz Marczynski (Pol), Rémy Mertz, Tosh Van der Sande, Jelle Vanendert en Tim Wellens.

Wanty-Groupe Gobert wil zich tonen

Wanty-Groupe Gobert wil de laatste klassieker van het voorjaar afsluiten met een goed. De ploeg verkende vrijdag het parkoers van Luik-Bastenaken-Luik en keerde tevreden terug naar het hotel.

"De drie nieuwe klimmetjes, met uitzondering van de Ferme Libert, maken het niet ingewikkelder dan de afgelopen edities", meent renner Thomas Degand, "maar de aanloop naar de Rosier, langs het circuit van Spa-Francorchamps, is constant op en af. Dat stuk is zwaarder dan de overgang van Haute Levée naar Rosier."

"Gezien de scenario's van de afgelopen klassiekers verwacht ik ook zondag een vroeg offensief. Naar mijn mening kunnen we aanvallen verwachten op de Ferme Libert. De luitenanten kunnen daar worden uitgestuurd. Die klim kan schade berokkenen, zelfs al is het dan nog 75 kilometer tot de finish. Luik-Bastenaken-Luik blijft een slijtageslag, met eliminatie achteraan.

We moeten met onze voeten op de grond blijven. We hebben niet de benen om de beste renners te volgen in de finale. We moeten anticiperen om een rol te kunnen spelen in deze topkoers. In de Amstel had ik het moeilijk de laatste 30 kilometer. Ik had namelijk al drie jaar niet meer zo een lange afstand gereden. Mijn conditie is goed, ik hoop dat zondag in de verf te kunnen zetten. Dion (Smith) is de beste kaart van onze ploeg."

Selectie Wanty-Groupe Gobert: Jérôme Baugnies, Thomas Degand; Fabien Doubey (Fra); Guillaume Martin (Fra); Xandro Meurisse; Marco Minnaard (Ned); Andrea Pasqualon (Ita); Dion Smith (NZe).Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer