Sport.be

Wielrennen

Vrouw-in-vorm Lepisto klopt D'hoore in Gent-Wevelgem

26.03.2017 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

De Finse Lotta Lepisto (Cervelo) heeft zondag de zesde editie van Gent-Wevelgem voor vrouwen gewonnen. Na 146,2 km met start in Boezinge en aankomst in Wevelgem klopte ze in een groepssprint Jolien D'hoore en de Amerikaanse Coryn Rivera. De Italiaanse Marta Bastianelli werd vierde voor de Duitse Lisa Brennauer. Lotte Kopecky werd zestiende.

Van bij het begin volgde de ene uitvalspoging de andere op maar niemand geraakte weg uit de grote groep. Met nog twintig kilometer voor de boeg probeerden de Nederlandse Floortje Mackaij en de Britse Hannah Barnes weg te flitsen maar ook zij kenden geen geluk.

Het sein dan voor de Nederlandse Anna Van der Breggen en de Italiaanse Giorgia Bronzini om het te wagen maar ook hun poging strandde al vlug. In volle finale muisden de Nederlandse Ellen van Dijk, de Luxemburgse Christine Majerus, de Italiaanse Elisa Longo Borghini en de Australische Katrin Garfoot er vanonder. De vier leidsters kregen wat verderop het gezelschap van de Cubaanse Arlenis Sierra en de Italiaanse Marta Bastianelli. Op 13 kilometer van de eindmeet smolt echter alles weer samen.

Met nog vier kilometer voor de finish zette de Nederlandse Janneke Ensing het op een lopen. Ook haar poging werd tenietgedaan. In de daaropvolgende groepssprint nam de Finse Lotta Lepisto de maat van iedereen en boekte zo na Dwars door Vlaanderen (woensdag) haar tweede zege in één week tijd. Lepisto volgt de Nederlandse Chantal Blaak op als eindlaureate. Nog nooit won een Belgische deze wedstrijd.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer