Sport.be

Wielrennen

De Jong: 'Ik voel me net een kikker'

22.03.2017 | Erik Duchateau

Belga

Door een zware valpartij in Hoogerheide moest Thalita De Jong in januari abrupt een punt achter haar veldritseizoen zetten. Afgelopen weekend maakte de Nederlandse haar comeback op de weg, maar ze heeft nog altijd last van de knie.

Zondag reed De Jong in Italië de Trofeo Alfredo Binda. De 23-jarige Nederlandse finishte er als 60ste op 8 minuten van winnares Coryn Rivera. "De knie voelt nog niet helemaal goed aan, maar het ging eigenlijk al beter dan gehoopt", vertelde De Jong aan het Nederlandse Omroep Brabant. "Ik zit op 75% en ga nog iedere week naar de fysiotherapeut. Ik moet het rustig aan doen en niets forceren, maar dat is lastig."

Door haar knieblessure moest De Jong een kruis maken over het WK veldrijden in het Luxemburgse Bieles en moest ze haar regenboogtrui afstaan. Inmiddels is ze te zien in een andere opvallende trui: het gifgroene shirt van haar nieuwe Belgische ploeg Lares-Waowdeals. "Ik voel me net een kikker", grapte De Jong, die na vijf jaar Rabo-Liv aan een nieuwe uitdaging toe was. De Ronde van Vlaanderen wordt haar eerste grote doel.

"In de Ronde wil ik wat laten zien, die wedstrijd is ook belangrijk voor de ploeg. In mei rijd ik ook in Luxemburg, de proloog is daar een hoofddoel. Daarna gaan we richting de Giro en daarin hoop ik net als vorig jaar op een ritoverwinning." Maar het hoofddoel is om eerst zo snel mogelijk 100% fysiek in orde te zijn. "De gehele knie is nu rondom de spierscheuring een beetje zeurend. Maar ik neem hier de tijd voor. Ik hoop tijdens de Ronde van Vlaanderen al in betere doen te zijn."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer