Sport.be

Wielrennen

Brambilla schenkt Etixx-Quick.Step derde seizoenszege

29.01.2016 | Filip Cleeren

Belga

Gianluca Brambilla heeft de Trofeo Pollenca-Port de Andratx gewonnen. De 28-jarige Italiaan van Etixx - Quick-Step won solo voor de Pool Michal Kwiatkowski van Sky en zijn ploegmaat Tsjech Zdenek Stybar. Tiesj Benoot (Lotto Soudal) finishte als vierde.

Het peloton kreeg twee klimmetjes van tweede en eentje van derde categorie voorgeschoteld in de Trofeo Pollenca-Port de Andratx, de tweede van vier wedstrijden in de 25ste Challenge Mallorca. Een grote groep van liefst 34 renners trok al snel ten aanval en verzamelde een voorsprong van om en bij de twee minuten, maar op veertig kilometer van het einde werd de bende gegrepen.

In volle finale lieten onder andere Jasper Stuyven en Tiesj Benoot zich zien, maar het was Brambilla die nipt uit de greep van de favorietengroep kon blijven. Aan de meet hield de Italiaan amper twee seconden over op Kwiatkowski en Stybar. Benoot en de Nederlander Dylan Van Baarle vervolledigen de top vijf. De Zwitser Fabian Cancellara kwam als zesde over de streep.

Voor Etixx-Quick.Step is het al de derde zege van het nog prille seizoen. In de Ronde van San Luis won de Belgische formatie de ploegentijdrit en met de Colombiaanse sprinter Fernando Gaviria ook de eerste rit in lijn.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer