Sport.be

Wielrennen

Rund um den Finanzplatz wegens terreurdreiging afgelast

30.04.2015 | Ward Bollen

Belga

De 54ste editie van de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt zal vrijdag niet doorgaan. Dat besliste de staatspolitie van de deelstaat Hessen donderdag.

Nadat er in Oberusel bij een huiszoeking een bom gevonden werd, vreest men voor een aanslag.  In Oberursel bij Frankfurt am Main werd woensdagnacht een gebruiksklare pijpbom gevonden. De zelfgemaakte bom was geschikt om een aanslag te plegen, een echtpaar van Turkse origine werd gearresteerd.

"Vermoedelijk is door de arrestatie een terroristische aanslag verijdeld kunnen worden", zei Peter Beuth, de Binnenlandminister van Hessen in Wiesbaden. Toch kan de staatspolitie niet uitsluiten dat er nog een mogelijke bedreiging voor de bevolking bestaat, vandaar de drastische maatregel om de wielerwedstrijd af te gelasten. 

De autoriteiten gaan ervan uit dat de bommenmakers fundamentele moslims zijn. Ze zouden banden hebben met de salafistische beweging en met al Qaida, Een mogelijk doelwit is niet bekend. "Maar er was wel een aanzienlijke overlapping tussen het bewegingsprofiel van de gearresteerde personen en het parkoers van de wielerwedstrijd, dat langs het financiële centrum van Frankfurt gaat", klinkt het in een mededeling. "We begrijpen dat veel mensen naar de wedstrijd uitgekeken hebben, maar omdat er op dit moment nog te veel vragen onbeantwoord zijn, gaat de veiligheid voor." 

Vorig jaar werd Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt gewonnen door de Noor Alexander Kristoff. Frank Van Den Abeele was in 1992 de laatste Belgische winnaar van de wedstrijd die toen nog "Rund um den Henninger Turm" heette. Dit jaar stonden er zes Belgen en één Belgisch team (Wanty - Groupe Gobert) op de voorlopige deelnemerslijst.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer