Sport.be

Wielrennen

Lobato sprint naar zege in Australië

21.01.2015 | Gert-Jan Weyters

Belga

Juan Jose Lobato (Movistar) heeft de tweede etappe in de Tour Down Under (World Tour) op zijn naam geschreven. De 26-jarige Spanjaard was in de rit van 150 km van Unley naar Stirling de snelste in een sprint op een licht hellende finish.

Hij haalde het voor Daryl Impey en zijn ploegmaat Gorka Izagirre. Gianni Meersman werd eerste Belg op een twaalfde plaats. Dinsdag bleef een groep vroege vluchters voorop in de Tour Down Under. En dat inspireerde heel wat renners om woensdag een zelfde slag te slaan. Na enkele pogingen slaagden drie renners, Campel Flakemore, Cameron Meyer en onze landgenoot Thomas De Gendt, erin zich af te scheiden van het peloton. Hun maximale voorsprong bedroeg 3,5 minuut.

Onder impuls van het werk van vooral Team Sky (voor Porte die mikt op het eindklassement), team UniSA voor leider in de stand Jack Bobridge en Iam Cycling voor snelle man Haussler werden de vluchters gegrepen op zo'n 22 km van de streep.

Op de lastige finish, een lang stuk vals plat, probeerden enkele renners met een late uitval het peloton te verschalken, maar het uitgedunde peloton bleef samen en uiteindelijk kregen we een sprint bergop. Cannondale-Garmin nam de leiding vooraan en zette Nathan Haas perfect af op 300 meter van de streep, maar de Australiër ging te vroeg aan en werd nog voorbijgesneld door andere punchers.

Het was de Spanjaard Lobato die daarvan de sterkste bleek. In de de laatste ronde reed hij nog leek, maar keerde hij terug in het peloton en rondde hij het ploegwerk van zijn Movistarteam uitstekend af. Dankzij de bonificaties schuift hij op naar de tweede plaats in het klassement, drie seconden achter leider Jack Bobridge die de openingsetappe won. Gianni Meersman, die door zijn Etixx-Quick.Stepteam goed vooraan werd gebracht op de hellende aankomststrook finishte op een twaalfde stek en is eerste Belg in het klassement op een zevende plaats op 13 seconden.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer