Sport.be

Wielrennen

Sven Nys is Koning Winter

25.02.2011 | Helen Defour

Na nog maar eens een schitterend veldritseizoen heeft Sven Nys de titel van 'Koning Winter' aan zijn al rijkelijk gevulde palmares toegevoegd. Zowel het grote publiek als de professionele vakjury vinden de kannibaal de beste veldrijder van het afgelopen seizoen.

Sven Nys op de Koppenberg (foto Kristof Ramon)

De vakjury met Paul Herygers, Roland Liboton, Danny en Rudy De Bie, Richard Groenendaal, Christoph Roodhooft, Paul Van Den Bosch, Mario De Clercq, Erwin Vervecken, Adri van der Poel, Peter Van Den Abeele en de journalisten Philippe Maertens en Michel Wuyts analyseerde het voorbije seizoen. Geen sinecure, zo bleek, in een seizoen waar iedereen zich van zijn sterkste kant toonde.

Opvallend is de keuze van Roodhooft. Die gaat niet naar zijn poulain Niels Albert, wel naar dorpsgenoot Sven Nys. "Sven heeft dit jaar optimaal geprofiteerd van de zwakke periodes van zijn tegenstanders. Enkel als Stybar of Niels in topconditie verkeerden, moest hij zijn meerdere erkennen", besluit Roodhooft. Ook Maertens, Liboton, Van Den Bosch en Groenendaal gaven hun voorkeursstem aan Nys.

Ex-crosser Erwin Vervecken koos na lang twijfelen voor wereldkampioen Stybar. " Hij was degene die het meest ge├»mponeerd heeft op het moment dat hij ├ęcht goed was. Zonder die fameuze knie wint Stybar ongetwijfeld ook zijn klassement. Maar Nys heeft in de weken na het WK ook nog heel veel mooie dingen laten zien ", vertelt Vervecken.

Het grote publiek dat via onze site kon deelnemen aan deze prestigieuze verkiezing, bevestigt de trend van de vakjury. Ook hier scoort Sven Nys de meeste punten. Opvallende tweede is Kevin Pauwels die Zdenek Stybar en Niels Albert voorafgaat. De Kempenaar reed tot nog toe zijn sterkste seizoen ooit bij de profs.

Bij de eindafrekening is Sven Nys de terechte winnaar. Hij gaat Zdenek Stybar, Niels Albert en Kevin Pauwels vooraf.


Koning Winter
Jury Ptn Publiek Ptn Eindtotaal Ptn
Sven Nys
Zdenek Stybar
Niels Albert
Kevin Pauwels
Lars van der Haar

53
41
32
13
3
Sven Nys
Kevin Pauwels
Zdenek Stybar
Niels ALbert
Tom Meeusen
46
34
26
19
7
Sven Nys
Zdenek Stybar
Niels ALbert
Kevin Pauwels
Tom Meeusen
99
67
51
47
7

Lees meer in Cyclo Sprint
Het volledige artikel vindt u in het volgende nummer van Cyclo Sprint, dat vanaf dinsdag 8 maart in de winkel ligt.
 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer