Sport.be

Wielrennen

VDB teruggevonden in Maison bleue

13.10.2009 | Erik Duchateau

Stilaan komen er meer details aan het licht over de laatste uren van het leven van Frank Vandenbroucke. Een dronken VDB was samen met een Senegalese vrouw in herberg Maison bleue, waar ook zijn lijk werd teruggevonden.

Hotel Maison Bleue. (foto belga)
Dat verklaarde Fabio Polazzi, de vriend die VDB vergezelde op vakantie in Senegal, dinsdag op de RTBF. Fabio Polazzi, zelf wielrenner, legde uit dat de twee mannen zondagnamiddag omstreeks 17u00 zijn aangekomen in Senegal. Ze zijn rond middernacht uit elkaar gegaan, toen Frank Vandenbroucke een vrouw opzocht die hij eerder op de avond had ontmoet.

Polazzi zag VDB de volgende dag niet terug en probeerde hem tevergeefs te bereiken op zijn twee gsm's. De politie bracht hem maandag omstreeks 18u00 op de hoogte van het overlijden van VDB. Het lichaam van Vandenbroucke werd teruggevonden in het 'Maison bleue', op drie kilometer van zijn hotel, hotel Royam. Vandenbroucke had zijn gsm's niet bij zich.

"Hij is in de nacht van zondag op maandag aangekomen in de herberg 'La maison bleue', om 2 uur 's morgens. Toen hij aankwam, was hij dronken. Hij was samen met een Senegalese, en hij was hier voor één nacht", verklaarde een werknemer van de herberg, eraan toevoegend dat Vandenbroucke zijn naam en zijn papieren weigerde te geven. De vrouw die bij hem was, schreef hen in.

Fabio Polazzi verklaarde dat de vrouw die bij VDB was, werd ondervraagd door de politie en heeft gezegd dat VDB zich slecht voelde en in zwijm was gevallen. Het lichaam van VDB zou omstreeks 15u30 zijn gevonden, toen hij al meerdere uren was overleden.


WebshopFacebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer