Sport.be

Wielrennen

Mattan geeft dopinggebruik toe

09.03.2007 | Bennie Luyten

Nico Mattan geeft zijdelings toe dat ook hij tijdens zijn carrière verboden middelen heeft gebruikt. Mattan doet zijn verhaal in het regionaal weekblad Krant van West-Vlaanderen.

Mattan doet zijn bekentenis in een passage waarin hij het heeft over de dopingbekentenis van Johan Museeuw. Mattan, zelf bezig aan de nadagen van zijn carrière bij het Britse DFL-Cyclingnews, zegt in het interview dat hij de manier betreurt waarop Johan Museeuw op 23 januari 2007 het gebruik van epo heeft bekend.

"Ik vond het een afgang voor Johan. Hij moest eigenlijk gezegd hebben: 'Ja, ik heb epo genomen. En dan?' Johan heeft zeker niets meer gedaan dan andere renners. In zijn periode reed zo goed als het hele peloton op epo. Ik ook? Och, wie heeft er nog nooit een scheve schaats gereden in zijn leven?", staat te lezen in het interview.

Na de aankomst van de openingsetappe van de Driedaagse van West-Vlaanderen werd Nico Mattan fel omstuwd naar aanleiding van zijn uitspraken. "Ik sukkel al jaren met mijn sinussen. Het enige middel dat daar tegen helpt is het nemen van cortisonen."

"Net dat product staat op de verboden lijst. Dus ja, ik heb doping gebruikt. Ik ben wel ontgoocheld dat er nu weer al die heisa ontstaat omdat ik iets zei in een artikel. Ik ben altijd rechtlijnig geweest en zal dat ook zo blijven. Ik ontken niet wat ik zei tegen die journalist van de Krant van West-Vlaanderen," besloot Mattan.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer