Sport.be

Volleybal

Geen rechtstreeks EK-ticket voor Belgische mannen

16.09.2012 | Jesse Broekx

De Belgische nationale mannenvolleyploeg heeft in de Estse hoofdstad Tallinn zijn zesde EK-kwalificatiewedstrijd in groep B met 3-0 (25-18, 25-21, 25-23) gewonnen van Israël.

In afwachting van de slotwedstrijd in de poule tussen Nederland en Estland was België al zeker van minstens de tweede plaats. Nederland, de enige overgebleven concurrent voor groepswinst, haalde het in de slotwedstrijd met 3-0 (25-22, 25-16 en 25-18) van Estland, waardoor Oranje als groepswinnaar rechtstreeks naar het EK mag. België moet eerst nog barragewedstrijden afwerken tegen Griekenland.

België nam vol zelfvertrouwen de maat van de Israëliërs en in de eerste set ging het bijzonder vlot omdat Van den Dries onstuitbaar bleek. Ook in het begin van de tweede set liepen de Belgen dadelijk een viertal punten uit en met gecontroleerd volley sleepten ze ook die set in de wacht.

Moeizamere start in de derde set met drie punten achterstand, die echter door opslagen van Depestele naar 10-10 herleid werd. Maar weer kwamen de Israëliërs op voorsprong (12-15) en deze keer bracht de inbreng van Claes een kentering teweeg. De Belgen kwamen opnieuw op voorsprong en haalden het uiteindelijk met 25-23. De groepswinnaar plaatst zich voor het EK in Polen en Denemarken. De nummers twee werken nog barrages af.

België speelde met Verhees, Verhanneman, Klinkenberg, Van de Voorde, Van den Dries, Depestele, libero Derkoningen. Kwamen in: Van Walle en Claes.

 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer