Voetbal

WK 2014

Löw wil Del Bosque evenaren

19.07.2014 | Kersten Steurbaut

Belga

Joachim Löw zal wereldkampioen Duitsland zeker blijven coachen tot en met het EK 2016. Dat verklaarde Wolfgang Niersbach, voorzitter van de Duitse Voetbalbond (DFB), zaterdag aan de Duitse tv-zender ARD.

"Enkele zaken zijn opgehelderd. Op 3 september staat de volgende interland op het programma, opnieuw tegen Argentinië. Het is duidelijk wie dan op de bank zal zitten", zo stelde Niersbach.

Na het afscheid van aanvoerder Philipp Lahm als Duits international moeten de Duitse supporters zich volgens Niersbach dus niet ongerust maken dat ook Löw het schip zou verlaten na de wereldtitel. De 54-jarige Duitse bondscoach heeft nog een doorlopend contract tot en met het EK 2016 in Frankrijk.

Na de gewonnen WK-finale tegen Argentinië (1-0 na verlengingen) liet Löw optekenen dat hij eerst tot rust diende te komen, waardoor speculaties over zijn toekomst bij de Mannschaft de kop opstaken.

Volgens Niersbach wil Löw echter in de voetsporen treden van de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque, die twee jaar na de wereldtitel in 2010 met Spanje ook Europees kampioen werd. "Dat is eveneens het doel van Joachim Löw", besloot de DFB-voorzitter.

Facebook

Twitter

WK 2014 Statistieken

51
Gewonnen matchen
12
Gelijke spelen
37
Clean sheets
171
Doelpunten
10
Rode Kaarten
166
Gele kaarten
603
Spelers met speelminuten
32
Gemiddelde leeftijd
12
Gescoorde strafschoppen
1
Gemiste strafschoppen