Voetbal

WK 2014

Internationale pers ziet in Duitsland terechte kampioen

14.07.2014 | Ward Bollen

Belga

Daags nadat de Duitse Mannschaft zijn vierde wereldtitel op zak stak, dankzij een 1-0 zege in de finale van het WK tegen Argentinië, zijn de nationale kranten euforisch. En ook in Argentinië heerst positivisme.

In eigen land worden de Duitsers als helden omschreven. "Götze zij dank", maakt het dagblad Bild de verwijzing naar het bekende spreekwoord. De Bayern München-speler maakte de winning goal in de verlengingen. 

Ook de Nederlandse krant De Telegraaf zag een indrukwekkende Mario Götze. "Mario is sterker dan Messi. Hij is bijna even klein als het Nintendo-personage Supermario, maar deed het stukken beter dan de Argentijn." Zelfs in Mexico werd Götze bejubeld. "Zijn doelpunt was een kunstwerk. Het perfecte schot", schreef El Universal.

Ook de Italianen wierpen bloemen richting Götze en co. "Duitsland speelde alsof het van een andere planeet kwam. Een meesterwerk van bondscoach Joachim Löw", wist Gazzetta Dello Sport. De Italianen zouden echter de Italianen niet zijn als er geen snuifje chauvinisme aan te pas kwam. "Welkom bij de club met vier wereldtitels", klonk het in Tuttosport.

De Argentijnen, die de finale dus verloren, werden in eigen land niet verguisd. "Glorie, maar zonder wereldbeker", kopte La Nacion. "Bedankt", blokletterde Olé. "De spelers toonden het hart van een kampioen, en verdienen de best mogelijke ontvangst bij thuiskomst."

Het dagblad Clarin zag dan weer hoe de Argentijnen de zege lieten liggen. "Er werden drie reuzekansen gemist. Bovendien floot de ref geen penalty voor een duidelijke fout op Higuain."

Facebook

Twitter

WK 2014 Statistieken

51
Gewonnen matchen
12
Gelijke spelen
37
Clean sheets
171
Doelpunten
10
Rode Kaarten
166
Gele kaarten
603
Spelers met speelminuten
32
Gemiddelde leeftijd
12
Gescoorde strafschoppen
1
Gemiste strafschoppen