Voetbal

WK 2014

Emotionele Neymar: 'Ik had in een rolstoel kunnen zitten'

11.07.2014 | Kobe Karpa

Belga

Voor het eerst sinds hij het WK moest verlaten met een gebroken ruggenwervel, heeft de Braziliaanse ster Neymar de pers toe gesproken. Hij vergaf de Colombiaan Zúñiga, maar besefte dat het erger had kunnen aflopen.

Voor de persconferentie ging Neymar op bezoek bij zijn ploegmaats in Teresopolis. Hij droeg zijn wedstrijdshirt dat door de andere spelers was getekend. Die spelen zaterdag de troostfinale tegen Nederland, een wedstrijd die gewonnen moet worden volgens Neymar. "Er is de afgelopen dagen genoeg geweend, we moeten het WK afsluiten met een glimlach. Mijn ploegmaats moeten komende wedstrijd als de finale beschouwen."

Door een kniestoot van Juan Zuniga moest de Barcelona-speler het WK verlaten met een gebroken ruggenwervel. Toch neemt hij de Colombiaan niks kwalijk. "Ik voel geen woede, geen haat, niks. Ik wens hem het beste, dat hij gelukkig moge zijn en succes mag oogsten in zijn carrière."

Neymar beseft ook dat het veel erger had kunnen aflopen. "Het scheelde maar twee centimeter of ik zou hier in een rolstoel gezeten hebben", zei hij in tranen. Tot slot blikte hij nog vooruit en beloofde hij beterschap in het Braziliaans voetbal."Er zullen betere dagen komen en we zullen er alles aan doen om opnieuw vreugde te schenken aan het Braziliaanse volk."

Facebook

Twitter

WK 2014 Statistieken

51
Gewonnen matchen
12
Gelijke spelen
37
Clean sheets
171
Doelpunten
10
Rode Kaarten
166
Gele kaarten
603
Spelers met speelminuten
32
Gemiddelde leeftijd
12
Gescoorde strafschoppen
1
Gemiste strafschoppen