Voetbal

WK 2014

Corinthians Arena is net op tijd klaar voor de WK-openingswedstrijd

22.04.2014 | Niels Dirkx

Belga

Het stadion in de Braziliaanse stad Sao Paulo, dat tijdens het komende wereldkampioenschap 2014 in gebruik zal genomen worden, zal "op het laatste moment klaar zijn". Dat heeft Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de wereldvoetbalbond FIFA, dinsdag bevestigd.

Tijdens een bezoek aan de Corinthians Arena in Sao Paolo, waarop op 12 juni de openingswedstrijd van het WK 2014 tussen Brazilië en Kroatië zal plaatsvinden, kreeg Valcke de vraag gesteld of hij optimistisch is over de vooruitgang van de werken. "Ik heb geen andere keuze dan optimisme", antwoordde de Fransman. "Het stadion zal klaar zijn. Pas op het laatste nippertje, maar het zal er staan. Er is geen tijd meer te verliezen." Het stadion in Sao Paulo moest in theorie op 15 januari al opgeleverd zijn.

"Het belangrijkste is nu dat het stadion klaar is voor de testwedstrijd", zei Valcke nog. Op 17 mei nemen de Braziliaanse ploegen Corinthians en Figueirense het in het kader van een competitiematch in Sao Paulo tegen mekaar op. Het stadion zal voor die gelegenheid gevuld worden met 50.000 fans.

Facebook

Twitter

WK 2014 Statistieken

51
Gewonnen matchen
12
Gelijke spelen
37
Clean sheets
171
Doelpunten
10
Rode Kaarten
166
Gele kaarten
603
Spelers met speelminuten
32
Gemiddelde leeftijd
12
Gescoorde strafschoppen
1
Gemiste strafschoppen