Voetbal

Rode Duivels

Zondag huldiging Rode Duivels op Grote Markt in Brussel

12.07.2018 | Erik Duchateau

Belga

Wie de Rode Duivels wil vieren na hun fantastische WK in Rusland moet zondag naar Brussel afzakken. Op de Grote Markt zullen onze voetbalhelden gehuldigd worden.

De Rode Duivels hebben het land de voorbije dagen en weken op stelten gezet na schitterende matchen tegen Panama, Tunesië, Engeland, Japan en Brazilië. Vooral die laatste twee matchen zullen nog lang in het collectieve geheugen blijven zitten. Dinsdag draaide de halve finale tegen Frankrijk uit op een ontgoocheling, maar de spelers hebben beloofd zaterdag in Sint-Petersburg nog één keer alles op alles te zetten in de match om de derde plaats tegen, opnieuw, Engeland.

Zondag zijn onze nationale voetbalhelden opnieuw in het land. Om 12u30 worden ze op het Kasteel van Laken ontvangen door de koninklijke familie. Daarna, vanaf 14u, worden de spelers en de staf in een open bus door Brussel rondgereden. Om 15u zullen de Rode Duivels de supporters begroeten vanop het balkon van de Grote Markt. De laatste keer dat er zo'n feestelijke ontvangst plaatsvond, was in 1986, toen de Rode Duivels onverhoopt vierde werden op het WK in Mexico.

De toegang tot de Grote Markt in Brussel is vanzelfsprekend gratis, maar het is verboden om tassen mee te brengen. Daarnaast zullen er grote schermen geplaatst worden in de omgeving van Grote Markt. Als de Grote Markt helemaal zou vollopen, kunnen gegadigden ook op deze plaatsen de huldiging volgen. Volgens het officiële programma zullen de Rode Duivels om 16u30 de Grote Markt verlaten. Om 17u is het einde van de activiteiten gepland.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer