Voetbal

Rode Duivels

Maguire: 'Het wordt moeilijk om ons weer op te laden'

12.07.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Kroatië maakte met een 2-1 zege na verlengingen in de halve finales een einde aan de Engelse WK-droom. De schok voor de Engelsen kwam hard aan, en zaterdag wacht al de troostfinale tegen België. "Het wordt moeilijk om ons weer op te laden, laat daar geen twijfel over bestaan", reageerde verdediger Harry Maguire.

Na overwinningen in de achtste en kwartfinale tegen respectievelijk Colombia en Zweden rekenden de Engelsen zich al rijk. 'Football is coming home' luidde het devies en Kroatië mocht in de halve finales niet al te veel problemen opleveren. Dat draaide even anders uit en in plaats van de finale zondag, moeten de Engelsen zaterdag al aan de bak in de strijd om het brons tegen de Rode Duivels.

"Iedereen heeft een andere mening over die troostfinale, ik zal de mijne voor mezelf houden", reageerde Maguire, die evenwel liet uitschijnen voorlopig niet enorm veel zin te hebben in het duel met België. "Voor wie in de halve finales geklopt wordt, is het het allermoeilijkste om de volgende partij voor te bereiden. Vooral wanneer die al over twee dagen komt."

België en Engeland troffen elkaar al eerder dit tornooi, tijdens de derde speeldag van de groepsfase. In een bijzonder duel om groepswinst, waar beide teams niet met hun sterkste elftal aan de aftrap verschenen en vooraf druk gespeculeerd werd over een mogelijk gunstigere tweede plaats in de poule, trokken de Rode Duivels aan het langste eind. Adnan Januzaj besliste de match (1-0) kort na de pauze met een beauty.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer