Voetbal

Rode Duivels

Kompany is terug!

25.06.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Vincent Kompany werkt in het Russische Dedovsk zijn eerste groepstraining met de Rode Duivels af sinds hij in de voorbereiding in het eerste oefenduel tegen Portugal na de rust uitviel met een liesblessure.

Sindsdien werkte hij individueel aan het herstel. Kompany was een van de tien veldspelers die op training verschenen, naast de drie doelmannen. De basisspelers van zaterdag tegen Tunesië, op uitzondering van Thibaut Courtois, bleven maandag binnen. "Op medisch vlak zijn er geen problemen meer wat betreft Kompany", vertelde Martinez vrijdag, daags voor het groepsduel tegen Tunesië. Kompany werd toen ook op het trainingsveld verwacht van het Spartakstadion, maar bleef toch binnen. Het duel tegen de Tunesiërs kwam nog een pak te vroeg voor de voormalige aanvoerder en ook donderdag tegen Engeland in Kaliningrad zal de verdediger van Manchester City hoogstwaarschijnlijk nog gespaard worden - de start van de tweede ronde is altijd het mikpunt geweest.

Tegen de Engelsen zal Thomas Vermaelen er hoogstwaarschijnlijk dan weer wel bij zijn. Vermaelen is helemaal hersteld van een hamstringblessure en sloot donderdag al bij de groep aan, al trainde hij toen nog niet voluit. Zaterdag tegen de Tunesiërs bleef hij de hele wedstrijd op de bank, het duel tegen Engeland is ideaal om matchritme op te doen met het oog op de tweede ronde. Vermaelen kan donderdag de vervanger zijn van Jan Vertonghen, die met een gele kaart achter zijn naam staat en dus een wedstrijd schorsing moet vrezen.

Martinez kondigde zaterdag al wat wijzigingen in zijn basiself aan. De verwachting is dan ook dat met Romelu Lukaku, Eden Hazard en Dries Mertens de drie spelers die averij opliepen tegen Tunesië aan de kant zullen blijven en ook met de spelers voor wie schorsingsgevaar dreigt, zullen er geen risico's genomen worden. Naast Vertonghen gingen ook Thomas Meunier en Kevin De Bruyne het boekje in tegen Panama.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer