Voetbal

Rode Duivels

Kompany én Vermaelen ten vroegste tegen Engeland in actie

19.06.2018 | Erik Duchateau

Belga

In tegenstelling tot wat tot voor kort gecommuniceerd werd, is de kans zo goed als onbestaande dat Thomas Vermaelen zaterdag tegen Tunesië zal meespelen. Net als Vincent Kompany moet Vermaelen pas ten vroegste tegen Engeland in het team verwacht worden.

Roberto Martinez gaf dinsdagnamiddag tekst en uitleg. "Ik verwacht dat Vincent over twee à drie dagen bij de groep kan aansluiten. Voor de partij tegen Engeland zou hij speelklaar moeten geraken. Hetzelfde geldt voor Thomas, waarvan we verwachten dat ook hij de volgende dagen aansluit. We mikken met hem op de match tegen Engeland, voor Tunesië willen we hem geen druk opleggen. Maar ik wil ook benadrukken dat ik heel tevreden ben over Dedryck Boyata. Hij maakte tegen Panama een goed WK-debuut."

De bondscoach kwam ook nog eens terug op de 3-0 zege tegen Panama. "We hebben wat we wilden: de drie punten", vertelde Martinez. "Ik ben heel blij met de overwinning. We waren in de eerste helft misschien iets te voorzichtig, maar groeiden in de partij. Ook niet vergeten dat Panama stug verdedigde, zeker in de eerste periode. Ik geef hen daarvoor een pluim. Maar de reactie en ingesteldheid van mijn spelers nadien stemde me tevreden, met de drie doelpunten en de clean sheet."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer