Voetbal

Rode Duivels

Wilmots: 'Met Januzaj praten'

04.09.2013 | Niels Rouvrois

Belga

Marc Wilmots zal snel spreken met Adnan Januzaj (18), het Belgisch-Albanees talent van Man United. "Daarna moet hij zelf beslissen", aldus de bondscoach, die voor vrijdag op een fitte kern kan rekenen.

Januzaj ontpopte zich in de voorbereiding tot een revelatie bij Manchester United en leunt dicht aan bij de eerste ploeg. Net als Zakaria Bakkali heeft ook Januzaj een dubbele nationaliteit. Hij kan nog kiezen tussen de Rode Duivels of de nationale ploeg van Albanië.

Zelf heeft Wilmots tot op heden nog niet gesproken met de 18-jarige middenvelder. "Maar dat gaat niet lang meer duren. Mijn assistent Vital Borkelmans sprak een tijdje geleden wel al met Januzaj. Ik zal dat binnenkort ook doen en dan is het aan hem om te beslissen. Net zoals ook Bakkali voor zichzelf moet uitmaken voor welk land hij wil spelen."

Toch is de situatie bij Januzaj een tikkeltje anders. "In tegenstelling tot Bakkali heeft Januzaj nog nooit in het truitje van de Rode Duivels gespeeld. Ook niet bij de jeugd. Hij heeft dat altijd geweigerd."

Marouane Fellaini zou als kervers ploegmaat van Januzaj een belangrijke rol kunnen spelen in de beslissing van de youngster. "Maar ik vraag Marouane niet om hem te beïnvloeden. Dat is absoluut zijn taak niet", besluit Wilmots.

De bondscoach kreeg intussen wel goed nieuws van de medische staf voor de belangrijke interland in Schotland. De lichtgeblesseerden Eden Hazard, Nacer Chadli, Jan Vertonghen, Axel Witsel en Zakaria Bakkali zouden allemaal fit geraken tegen vrijdag.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer