Voetbal

Rode Duivels

Emile Mpenza nu echt Rode Duivel af

31.07.2007 | Bart Peeters

Volgens La Dernière Heure zet Emile Mpenza definitief een punt achter zijn loopbaan als international. De spits zou één van de volgende dagen een persconferentie geven in Manchester.

Emile Mpenza gaat voluit voor Manchester City. (foto photonews)
Emile Mpenza zou al voor de interlands tegen Portugal en Finland hebben willen stoppen, maar bondscoach René Vandereycken kon hem overtuigen nog een laatste keer mee te spelen. "Hij heeft al meerdere keren willen stoppen, maar ik kon hem telkens tegenhouden", zei zijn manager Rachid Tajmout.

De reden van de beslissing van Mpenza is Manchester City. De spits wil zich volledig kunnen concentreren op zijn Engelse club en vreest sneller geblesseerd te raken als hij ook nog voor de Rode Duivels zou spelen. Zijn contract dat tot 2008 loopt wordt immers tot 2010 verlengd als hij voor december minder dan 20 matchen mist.

Jean-Marie Philips, de CEO van de voetbalbond, was begin juni al zeker dat Mpenza een punt zou zetten achter zijn loopbaan als international. De speler en zijn manager ontkenden het verhaal toen.
 
"Ik weet nog altijd niet waarom hij er een geheim van maakt en het nieuws op dat moment niet wou bevestigen", verklaarde Philips in LDH. "Of we hem op andere gedachten gaan brengen? Nee, in Hamburg vielen we als eens op onze knieën, dat doen we geen 2de keer."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer