Voetbal

Beker van België

1 0
23.07.2010
20:45

Anderlecht zet beker bij in rek

Anderlecht en AA Gent lijken klaar voor hun Europese opdracht van volgende week. In de Supercup gaven de landskampioen en de bekerwinnaar een gretige en behoorlijke indruk. Anderlecht pakte de beker, na een goal van Kouyaté.

Tweede helft
94'
EINDE
Aardige wedstrijd met twee behoorlijk combinerende ploegen. Anderlecht wint dankzij een goal van Kouyaté.
93'
Vrijschop voor paars-wit op een aantrekkelijke plaats, Boussoufa schiet in de muur. Meteen het signaal voor Verbist om af te fluiten.
91'
Legaer krijgt nog een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0, maar de invaller schiet van dichtbij naast. AA Gent is nog niet dood.
86'
Even een opstootje tussen Boussoufa en Rosales, maar het koelt zonder blazen. De wedstrijd kabbelt richting einde.
83'
Een vrijschop van Legear wordt door Leye in hoekschop gekopt. Verbist geeft een doeltrap en krijgt heel het Astridpark over zich.
81'
Uitstekende voorzet van WK-ganger Suler richting El Ghanassy. Die kopt onbegrijpelijk naast. Hier zat veel meer in voor de Buffalo's.
79'
AA Gent is weer gevaarlijk op de tegenaanval. Eerst Arbeitman, nadien De Smet kunnen niet scoren.
77'
77'
77'
De Sutter komt erin voor Suarez.
75'
Net als in de eerste helft daalt het tempo halverwege de tweede helft.
71'
71'
71'
Dubbele wissel bij AA Gent. De Smet en Arbeitman, topschutter van Isra√ęl vorig jaar, komen in de ploeg.
70'
Knappe voorzet van Boussoufa richting tweede paal waar invaller Polak opduikt. De Tsjech komt net een voet te kort om de 2-0 binnen te duwen.
69'
AA Gent dreigt op de tegenaanval. Schollen kan de bal net voor de aanstormende Lepoint onschadelijk maken.
68'
Anderlecht duwt AA Gent achteruit. Weer gevaar via Boussoufa. Iedereen verwacht de voorzet maar de Marokkaan knalt op doel. Jorgacevic redt knap.
66'
Eindelijk nog eens enige opwinding. De wedstrijd beleeft een mindere fase. Suarez zet voor tot bij Boussoufa. Die schiet in de draai op Jorgacevic.
64'
Thompson krijgt de elleboog van Suarez in het gezicht en moet aangeslagen naar de kant voor verzorging.
60'
60'
60'
60'
Handen op elkaar in het Constant Vanden Stockstadion. Legear en Polak komen erin. Debutant Kljestan en Chatelle gaan naar de kant.
57'
't Is tijd voor wissels. Bij Anderlecht is Tom De Sutter aan de opwarming begonnen en staat Legaer klaar om in te komen.
55'
53'
Net als de eerste is ook de tweede helft leuk om volgen. Met beide ploegen die naar voor drukken en kansen aan beide zijden.
50'
Bijna is het 1-1. El Ghanassy weer met de actie en de pass tot bij Smolders. Die kan vrij voor doel inschieten. Schollen redt met een knappe save. Hier had Smolders moeten scoren.
48'
Suarez legt een voorzet van Boussoufa terug tot bij Biglia. Die schiet op doel, via Hanstveit gaat de bal in hoekschop.
46'
46'
AFTRAP TWEEDE HELFT
AA Gent begint met Hanstveit in de plaats van Wils aan de tweede helft.
Eerste helft
45'
RUST
De Supercup is voorlopig een open wedstrijd met heel wat kansen aan beide kanten. Na de Anderlecht-goal van Kouyaté was het allemaal wel wat minder.
43'
Boussoufa lijkt ook anno 2010-2011 alle ballen bij paars-wit te gaan opeisen. De kleine generaal wordt wel teruggefloten voor hands.
38'
Leye duikt alleen op voor Schollen maar de Senegalees wordt buitenspel gegeven. Sowieso redde de Anderlecht-goalie alert.
34'
De wedstrijd is wat stilgevallen na het doelpunt van Kouyaté. De aanvalsgolven van AA Gent zijn in ieder geval gestopt. De Brusselaars controleren.
30'
DOELPUNT
Het doelpunt valt, maar wel aan de overkant. Anderlecht countert na een hoekschop van AA Gent. Biglia speelt precies in de loop van de opgerukte Kouyaté, die legt de bal naast Jorgacevic in doel: 1-0!
30'
29'
AA Gent verdient een doelpunt en dat lijkt ook in de lucht te hangen. Dit keer een vluchtschot van Thijs, Schollen bokst het leer weg onder de deklat.
27'
Weer een gevaarlijke hoekschop voor de Buffalo's. Coulibaly kan dit keer koppen. Schollen moet plat om de 0-1 van het bord te houden.
23'
De bezoekers dreigen. De hoekschop van El Ghanassy is erg goed, Thijs kan niet goed bij de bal en kopt naast.
21'
Chatelle levert in bij Boussoufa. De spelverdeler besluit na enkele schijnbewegingen maar te trappen. Zijn roller is geen probleem voor Jorgacevic.
17'
AA Gent is de betere ploeg geworden in het Astridpark maar Anderlecht is nu gevaarlijk. Boussoufa en Suarez vinden elkaar, de Marokkaan kan de laatste pass net niet binnenkoppen.
13'
Prima aanval van de Buffalo's. El Ghanassy speelt na een dribbel Coulibaly aan. Die legt terug vanop de achterlijn, Lepoint raakt de bal niet goed, weg kans.
11'
De eerste echte kans voor AA Gent komt er na fout inpassen van Biglia. Suler verovert de bal en bereikt Coulibaly, diens kopbal gaat niet zo ver naast.
08'
Anderlecht is sterk gestart. Nu toch de eerste keer AA Gent. De bal in de rug van de Anderlecht-defensie van Thijs is behoorlijk, Deschacht kan ontzetten.
04'
De twee heren van de vroege afstandschoten vinden nu elkaar. Voorzet Suarez, Chatelle vuurt in één tijd hoog over.
03'
De thuisploeg is gedreven gestart. Suarez kan afspelen bij Kljestan maar kiest voor het schot. De bal gaat naast.
01'
Knappe bal van Boussoufa in de loop van Chatelle. In plaats van de voorzet volgt het schot van de winger. De bal spat uiteen op de lat!
01'
AFTRAP
Anderlecht, in nieuwe thuisuitrusting, trapt de Supercup op gang.
00'
VOORAF
Met de Supercup tussen landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar AA Gent gaat het seizoen 2010-2011 echt van start. Lees hier de vooruitblik >>

Anderlecht (coach: Ari√ęl Jacobs) Invallers: Badibanga, Legear, Chavarria, Cordier, De Sutter, Lecjaks, Marecek, Polak, Rnic

AA Gent (coach: Francky Dury) Invallers: Bruzzese, Myrie, Hanstveit, Custovic, De Smet, Arbeitman, Grondin

Stadion: Vanden Stockstadion
Scheidsrechter: Johan Verbist