Voetbal

Beker van België

Anderlecht zet beker bij in rek

23.07.2010 | Bernard Van Buggenhout

Anderlecht en AA Gent lijken klaar voor hun Europese opdracht van volgende week. In de Supercup gaven de landskampioen en de bekerwinnaar een gretige en behoorlijke indruk. Anderlecht pakte de beker, na een goal van Kouyaté.

Deschacht steekt de cup in de lucht.(foto belga)
Bij een Supercup is het altijd uitkijken naar de nieuwkomers en dat was ook bij Anderlecht-AA Gent niet anders. In de basisopstelling van de landskampioen was er enkel plaats voor Kljestan. Voorin geen Chavarria maar Suarez. Bij de Buffalo's was er zelfs geen enkele nieuwkomer te bespeuren tussen de startende elf.

Anderlecht begon erg sterk met een eerste vijf minuten tegen een zeer hoog tempo. Chatelle en Suarez knalden vanop afstand. AA Gent nam over en combineerde bij wijlen als in de beste tijden van vorig seizoen. Coulibaly kopte net naast. De Buffalo's bleven de best voetballende ploeg maar Anderlecht klom op voorsprong. Op de tegenaanval vond Biglia Kouyaté, die rondde zijn loopactie af met een knappe goal.

Net na rust dé kans op de gelijkmaker voor Gent. De bedrijvige El Ghanassy vond Smolders, die schoot van dichtbij op Schollen. Beide ploegen kozen net als in de eerste helft voor de aanval, bij Anderlecht was Boussoufa dichtbij de 2-0. Zijn landgenoot El Ghanassy had voor AA Gent moeten scoren, maar zijn kopbal belandde naast.

Buiten het wederoptreden van De Sutter viel er nadien niet veel meer te noteren. Anderlecht heeft zijn negende Supercup beet, maar net als zij zijn de Buffalo's klaar voor hun Europese opdracht van volgende week.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer